Secunda voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen

14-03-2018, 10:30 | Lezersnieuws | Kayleigh

Kringloopwinkel Secunda heeft recent voldaan aan de normen van twee keurmerken: de Prestatieladder Socialer Ondernemen en het Keurmerk Kringloopbedrijven.

Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van PSO-Nederland heeft Kringloopwinkel Secunda het hoogst haalbare niveau behaald: Trede 3. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Secunda op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Secunda op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Bij Secunda werkt door het jaar heen een gevarieerd gezelschap van zo’n 300 mensen: medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, in leer-werktrajecten, stagiaires, taakstraffers en vele vrijwilligers met diverse achtergronden.

Met het behalen van het Keurmerk Kringloopbedrijven van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland laat Secunda zien dat kwaliteit en dienstverlening op een transparante wijze geborgd zijn in een professionele organisatie. Met het behalen van het Keurmerk onderscheidt Secunda zich van kringloopbedrijven zonder Keurmerk. Periodiek worden inspecties gehouden om vast te stellen of Secunda (blijvend) voldoet aan de uitgangspunten van het Keurmerk.

Bart Bennis, directeur van Secunda zegt: ‘Secunda is ambitieus en wil graag meer sociale werkgelegenheid bieden en een nog grotere bijdrage leveren aan een beter milieu. Dankzij de spullen die Secunda krijgt en verkoopt, kunnen deze doelstellingen gerealiseerd worden.’

Op dinsdag 20 en vrijdag 23 maart zijn er om 10 uur rondleidingen voor geïnteresseerden die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen bij Secunda.