• Van Aalst scoort opnieuw

    Frans Overdijk

Shot wint in thriller

12-11-2017, 23:30 | Lezersnieuws | Frans Overdijk

Na drie verloren wedstrijden op rij waren de verwachtingen bij de Culemborgse volleyballers voor de wedstrijd tegen Servia wat getemperd, ook omdat een paar Shotspelers geblesseerd waren.

Met Yannick Middelkoop en Ricardo van de Velde startte Shot erg goed in de eerste set. Geconcentreerd en met een enorme servicedruk sloopte Shot de tegenstander. Aanvallend wist Shot steeds goed door te komen, terwijl de ploeg uit Vianen het juist daar liet liggen. Met 25-13 was liet Shot geen spaan heel van de tegenstander. In de tweede set kreeg Shot een koekje van eigen deeg, aanvallend kon het geen vuist maken, passing en service vielen ver terug. Shot kwam binnen een mum van tijd met 8-0 achter, maar vocht zich terug naar 11-12, maar Servia vergrootte de voorsprong. Coach Gerard Koeman probeerde door wissels het tij te keren maar slaagde daar niet in. Met 16-25 delfde Shot het onderspit. De derde set leek veel op de eerste set. Op het midden scoorde Ricardo van der Velde volop. Met 25-16 trok Shot deze set naar zich toe. In de gelijk opgaande vierde set leek Shot in het tweede deel de set en daarmee de wedstrijd te winnen. In de eindfase maakte Shot net iets teveel fouten en daardoor ging de deze set toch nog verloren met 22-25.

De vijfde set werd een waar spektakelstuk. Shot nam de leiding en met drie punten voorsprong wisselden de teams van speelhelft. Servia hervond zichzelf en kwam terug. Was het al niet spannend genoeg was, het arbitrale duo deed er nog een schepje bovenop. Waar Shot dacht op 10-8 voor te komen, draaide de scheidsrechter het punt terug en gaf Rob Verbeek een rode kaart kreeg vanwege een onbesuisde voetbalactie, terwijl hij enkele seconden daarvoor Servia geen rode kaart voor hetzelfde gedrag. Punt voor punt werd er vervolgens door beide teams gestreden en beiden kwamen om beurten op setpunt terecht. Met een paar keiharde knallen mepte de sterk spelende Bart van Aalst nog een keer de tegenstander weg, waarna een leep balletje van spelverdeler Max Witziers een einde maakte aan deze thriller. Op 19-17 moest Servia capituleren en won Shot met 3-2.

Mark Meuleman, de coach van de ploeg uit Vianen vond het een prachtige wedstrijd met veel spanning. Hij beaamde dat Shot terecht had gewonnen al was zijn ploeg wel heel dichtbij de overwinning geweest. Gerard Koeman zag het iets anders: "We hebben dik verdiend gewonnen. De mannen hebben zich goed herpakt, we hadden het alleen in de vierde set gewoon moeten afmaken. Maar al met al een prima pot."