Stop de stort van vervuild buitenlands slib in Nederlandse wateren!

20-04-2018, 12:16 | Lezersnieuws | Amy

Het storten van vervuild buitenlands slib in Nederlandse (recreatie)wateren is een serieus probleem waaraan veel gevaren kleven. Zo is de kwaliteit van dit buitenlands slib heel slecht te testen, met alle gevolgen van dien. De wateren worden vervuild en daarmee wordt recreëren onmogelijk gemaakt, het kan zelfs gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Dit alles speelt in de Redichemse Waard, een dossier wat ons allen al lange tijd bezig houdt. Na veel onderzoek te hebben gedaan blijkt dat in vele andere plaatsen ook soortgelijke problemen spelen. Nu er ook nog een debat in de Tweede Kamer gevoerd gaat worden, is aandacht voor dit onderwerp meer dan ooit van belang. Daarom hebben wij besloten een landelijke petitie op te starten die moet zorgen dat het storten van vervuild buitenlands slib in Nederlandse wateren onmogelijk wordt gemaakt. Deze petitie wordt inmiddels door de gehele Culemborgse gemeenteraad ondersteund.

Dit onderwerp en de petitie de aandacht geven die zij verdienen, kunnen wij niet alleen. Daarom vragen wij u de petitie te ondertekenen en te delen. Alleen samen maken wij dit tot een succes!

Hierbij de link van de petitie: https://stopvuilslib.petities.nl/