• Kai den Boer wacht geconcentreerd af wat zijn tegenstander gaat doen.

    eigen foto
  • Michael Havelaar (links) en Max Bladt winnen het cruciale dubbel tijdens de kampioenswedstrijd

    eigen foto

Succesvol Paasweekend voor TTV Gispen

21-04-2019, 23:32 | Lezersnieuws | Bart

CULEMBORG - Tafeltennisvereniging Gispen kenden een uiterst succesvol Paasweekend. Twee van de drie jeugdteams werden kampioen, terwijl er ook nog een individuele hoofdprijs werd binnengehaald.

Het eerste jeugdteam bestaande uit Michael Havelaar, Kai den Boer en Max Bladt zorgde voor een bijzondere prestatie door na de promotie van de regionale naar de landelijke competitie direct opnieuw kampioen te worden. Vóór de laatste wedstrijd stonden nog 4 teams op 3 punten van elkaar bovenaan, waarbij de nummer 1 en 2 (Assen en Gispen) tegen elkaar moesten spelen en de nummer 3 (Kampenion) met één punt achterstand eigenlijk de beste papieren had. Zij speelden namelijk tegen de nummer laatst (Argos uit Harkstede). Na een bijzonder spannende wedstrijd wist de beste Gispen-speler Michael Havelaar echter in de laatste partij de zege voor de Culemborgers veilig te stellen: 4–6. Hierna was het wachten was op de uitslag van de concurrent. Doordat Kampenion niet verder kwam dan 5–5, pakte Gispen de titel.

Ook Gispen 2 wist kampioen te worden in de 5e klasse met twee spelers die vrijwel alles wonnen: Helia Verkerk (100%) en Bas Krijtenburg (96%). Ook Kasper Derks droeg zijn steentje bij, want ondanks dat hij duidelijk wat minde scoorde, was zijn bijdrage alles behalve onmisbaar. Uiteindelijk was het verschil met de nummer 2 maar drie punten.

Het drieluik van de jeugdsuccessen werd afgemaakt door Youri Gaalen. Bij het PARA-ranglijsttoernooi in Venray eindigde hij als eerste.

Titels bij senioren Ook bij de senioren van Gispen werden titels gevierd. Het tweede team (Ronnie Wansing, Marlijn van den Berg en Laurens 't Hardt) kwamen vorig seizoen net tekort, maar werden nu kampioen in de 2e klasse. Ook Gispen 5 eindigde bovenaan. Jan Willem Pels, Huib Strack van Schijndel, Tanya van der Sluis en Hielke Spoelstra stelden promotie naar de 3e klasse op de laatste speeldag veilig.