• Izzie Baegen

  Sport Balans Culemborg
 • v.l.n.r. Vivre van Zoelen, Indy Brandt, Amarante van Sprang, Elize Vink, Erin Rikken en Feline de Lorijn

  Sport Balans Culemborg
 • Diana Pacheco Lorenzo en Nynke Visser

  Sport Balans Culemborg
 • Dana Hooijer, Yanea Saija, Izzie Baegen, Sophie van Santen, Elise Verhoeven, Elise de Wilde, Celena van Pelt, Fleur Booij en Caithlin van Zwam

  Sport Balans Culemborg

Succesvol weekend voor Sport Balans Culemborg!

13-01-2019, 20:39 | Lezersnieuws | Sanne

Zaterdag 12 januari vond de eerste voorwedstrijd voor D2 en D3 plaats in Kesteren.

De instappers en pupillen 1 D2 mochten het spits afbijten in een groot deelnemersveld. Bij de instappers turnde Fleur Booij erg strak en werd in een deelnemersveld van 38 turnsters netjes 10de. Celena van Pelt turnt erg netjes, maar door een foute start op balk moest ze hier wat punten inleveren. Ook Elise de Wilde en de balk waren vandaag geen vriendjes, op de andere toestellen liet ze zien wat ze kon. Caithlin van Zwam turnde een foutloze wedstrijd.

Bij de pupillen 1 hebben Sophie van Santen en Dana Hooijer heel hard geoefend op hun netheid en dit was goed terug te zien! Elise Verhoeven turnde vandaag veel nieuwe onderdelen, ze werd keurig 10de. Yanea kan al veel moeilijke elementen, maar mist soms nog wat netheid. Desondanks werd zij keurig 8ste. Izzie turnde een foutloze wedstrijd en scoorde zelfs een van de hoogste cijfers op balk. Izzie mocht met het goud naar huis!

In wedstrijd 3 turnden de pupillen 2 D2. Amarante van Sprang turnt dit jaar een niveau hoger. Door twee foutjes op balk en brug werd Amarante 11de. Erin Rikken heeft het afgelopen jaar hard gewerkt. Helaas moest ze de balk 2 keer vroegtijdig verlaten, maar werd nog knap 8ste. Indy Brandt turnde vandaag foutloos, maar mag vooral op balk met meer zelfvertrouwen turnen. Indy werd 4de met een medaille. Feline veroverde het goud door op alle toestellen heel netjes te turnen en op balk het hoogste cijfer te behalen. Bij de jeugd D3 overwon Vivre haar angst door over de kast te springen. Vivre werd keurig 4de. Elize turnde vandaag erg netjes en mocht het brons mee naar huis nemen.

In de laatste wedstrijd turnden de pupillen 2 D3. Nynke Visser heeft de afgelopen periode erg veel geleerd. Voor een eerste wedstrijd turnde ze al erg goed en mag ze tevreden zijn met een mooie 6de plaats. Diana Pacheco Lorenzo turnde foutloos en erg strak. Ze behaalde op drie toestellen het tweede cijfer en mocht verdiend het podium op om haar zilveren medaille in ontvangst te nemen.