• Twan de Kock wint met band Cultuurfestival Lek en Linge en treedt op tijdens Appelpop in september

    Jan Willem Houweling

Talentvolle leerlingen vullen podium Cultuurfestival Lek en Linge

15-02-2016, 10:51 | Lezersnieuws | afd. communicatie O.R.S. Lek en Linge

Zo'n 700 bezoekers bezochten op 11 en 12 februari Cultuurfestival van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg. Verdeeld over twee avonden waren er veertig acts te zien waar zo'n 100 leerlingen uit de bovenbouw aan mee deden. Ze lieten het beste van zichzelf zien, variërend van korte toneelscènes, popliedjes, klassieke muziekstukken, klassieke en moderne dans tot koorzang.

De eerste prijs, een optreden tijdens Appelpop in Tiel, is gewonnen door Twan de Kock, Wessel van Rooijen en Martijn van Heezik die het zelfgeschreven nummer 'Lovely live' speelden.

De jury had er een flinke kluif aan om een keuze te maken. Het talent bleek ook ditmaal overweldigend. Zoiets verwacht je ook als je als school het predicaat CultuurProfielSchool hebt!

De gedeelde tweede prijs is gewonnen door Wisse Reijalt en Lisa Schenk met hun eigen nummer 'Meteorite' en de toneelact 'WC' gemaakt en uitgevoerd door Emy Schuite, Josse ten Barge en Lisa Schenk. Deze leerlingen treden op tijdens het Cultuurfestival van de leerlingen uit de onderbouw op woensdag 6 maart.

Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een van de culturele hoogtepunten van het schooljaar en beslaat dit jaar door het groeiend aantal aanmeldingen drie avonden. Een deel van de opbrengst is voor het goede doel Wish to be a Star, de organisatie die het optreden tijdens Appelpop ook mogelijk maakt.