• Renée en Daan in hun tappperij

    Peter Venema

Tapperij de Poortwachter uit Culemborg uitgeroepen tot 'Starter van het kwartaal'

12-12-2017, 10:01 | Lezersnieuws | Rabobank West Betuwe

Elk kwartaal roept Rabobank West Betuwe een startende ondernemer uit tot 'Starter van het kwartaal'. Rabobank West Betuwe heeft de titel in het leven geroepen voor startende ondernemers die zich op een bijzonder manier onderscheiden in de markt of de maatschappij. Dit kwartaal zijn Renée de Kok en Daan de Wit van Tapperij de Poortwachter uitgeroepen tot Starter van het kwartaal.

In een laatmiddeleeuws pand, waar ooit de poortwachter woonde, wordt Tapperij de Poortwachter door de jonge ondernemers Renée Kok en haar partner Daan de Wit sinds half oktober uitgebaat. Beiden hebben al veel ervaring in de horeca en vonden de tijd rijp om voor zichzelf te beginnen. Hun oog op dit café annex brasserie. 'De Poortwachter had al een goede naam en liet mooie omzetcijfers zien', vertelt Daan de Wit. 'Ons plan is om wat al goed is te behouden en de kwaliteit waar mogelijk aan te scherpen. Onze gasten lieten al heel snel merken dat we niet teveel moeten veranderen. Dat gaan we dus niet doen, maar we gaan wel wat extra's bieden.

Kwaliteit zit 'm vaak in nuances. Net even die extra aandacht, de glimlach van de bediening, de kwaliteit van het eten en drinken. Wij maken chocolademelk bijvoorbeeld van echte chocolade en de biefstuk is bij ons altijd vers en niet ingevroren geweest. Dat past geheel in ons Bourgondisch concept.' 'Wij willen met ons terras binnen enkele jaren de Terrassentrofee van het AD binnenhalen', vult Renée aan. 'Die trofee op zich is niet belangrijk, maar het zegt wel iets over de kwaliteit die wij leveren en dat is wat wij willen.'

De Poortwachter staat bekend om zijn grote bierassortiment. Er zijn 6 bieren op de tap en ongeveer 50 op fles. Als we veel vraag hebben naar een specifieke drank, dan zorgen we ook dat die er komt. 'Wij proberen wat dat betreft goed naar onze gasten te luisteren, aldus Renée.

'Wij zijn heel blij met die titel starter van het kwartaal,' zegt Daan. 'Het biedt ons een mooie kans om de mensen te laten weten dat we er zijn en welke ambities we hebben. Het is aan de gasten om dat bij ons te komen ervaren!'

Ook uw eigen bedrijf/stichting of vereniging beginnen?

Neem dan contact met ons op via (0344) 62 96 00. Ook u maakt dan kans om starter van het kwartaal te worden. Als startende ondernemer begrijpt u het belang van publiciteit voor uw bedrijf. Maar ook maakt u dagelijks afwegingen in de kosten. Gratis publiciteit is dan mooi meegenomen. Als startersbank in de regio West-Betuwe helpen wij graag een handje mee.