• tennispark CTV de Doelen

    Liesbeth Oldeman

Tennissen bij CTV de Doelen

20-03-2018, 12:22 | Lezersnieuws | Liesbeth

ECTV de doelen is de oudste bestaande tennisvereniging van Culemborg opgericht in 1935. Bij de oprichting werd de baan aan de Westersingel (oude Vriendenschaarveld) in gebruik genomen. Na de tweede wereldoorlog kreeg de vereniging een baan aan de huidige locatie aan de Goilberdingerstraat. Een prachtige locatie, in het centrum van de stand, onder aan de dijk. 

Inmiddels liggen daar 6 tennisbanen inclusief een oefenbaantje dat dankbaar wordt gebruikt door meer dan 500 leden. Twee jaar geleden is de kantine gerestyled en het tennispark voorzien van duurzame LED-verlichting. De smash-court tennisbanen zijn in topconditie dankzij de onderhoudsploeg, die wekelijks het park bijhoudt. De vereniging heeft een grote groep zeer actieve leden. De competitiedagen zijn goed gevuld zowel door de jeugdspelers als de volwassenen.

Tijdens de algemene ledenvergadering, die op 6 maart jl plaatsvond, zijn 2 leden als erelid benoemd. Anton Hoogveld, die al 60 jaar lid is, werd bedankt voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger op velerlei gebied. Vorig jaar nog bracht hij samen met Theo van Egmond een boek uit over de rijke geschiedenis van de vereniging. Maar ook Dick Hensing die al meer dan 10 jaar de onderhoudsploeg aanstuurt en bijna dagelijks op de baan staat, of wel om te tennissen of wel om de baan in topconditie te houden, werd als erelid benoemd.

Nieuwsgierig geworden naar de vereniging? Of altijd al een balletje willen slaan? Op donderdagavond 29 maart om 19:30 uur organiseert CTV de Doelen een Open Avond voor volwassen. Op die avond kun je kennis maken met de tennissport en de vereniging en kun je tevens een gratis tennisles volgen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar secretaris@ctvdedoelen.nl