• Padel in Beusichem

    Liesbeth Oldeman
  • Padel in Beusichem

    Liesbeth Oldeman

Tennissers leren padel

10-02-2019, 17:05 | Lezersnieuws | Liesbeth

Afgelopen zaterdag avond heeft tennisvereniging CTV de Doelen in samenwerking met het Sport & Event Centre in Beusichem een zeer geslaagd 3-Racket Event georganiseerd. Een avond waarop, zoals de naam het al aangeeft, kon worden getennist, gesquasht en padel kon worden gespeeld. 

Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die zich het best omschrijft als een combinatie van tennis en squash. Deze racketsport, al razend populair in Spanje en Zuid-Amerika, begint zich langzamerhand ook in Nederland te ontwikkelen. Padel wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld, die omringd is met wanden van glas en hekwerk. Deze wanden zijn onderdeel van het spel, met als voordeel dat kracht minder belangrijk is bij dit spel.

Je kunt zowel buiten als binnen hiervoor terecht. Maar aangezien de weergoden de laatste weken zodanig waren, waren de Doelenaren maar al te blij dat we voor alle 3 de racketsporten binnen terecht konden in Beusichem. Op de tennisbanen werden dubbel en mixpartijen gespeeld. Op de squashbanen werd flink gezweet en in de padelhal werd les gegeven, aangezien dit voor velen een nog onbekende sport was. Omdat de padeltechniek eenvoudiger is dan tennis en de puntentelling hetzelfde, kon aan het eind van de eerste les meteen een wedstrijdje padel worden gespeeld.

Al met al een zeer geslaagd evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.