• Tess winnaar voorleeswedstrijd

    Herman Wevers

Tess van Dam voorleeskampioen regio Culemborg

21-02-2018, 18:09 | Lezersnieuws | Herman

Op woensdag 21 februari kwamen 10 voorleeskampioenen uit de regio in de Bibliotheek Culemborg bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Tess van Dam van de Oranje Nassauschool  uit Culemborg tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Tess las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. De in totaal 10 kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Culemborg voor de titel van regiokampioen.

Halve finale Met haar winst heeft Tess  zich geplaatst voor de halve finale, op zaterdag 11 maart in Zinder. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Landelijke finale Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vindt plaats op woensdag 23 mei 2018. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Foto’s van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.