• Tijn Smeeman, regionaal voorleeskampioen

    Bibliotheek Rivierenland

Tijn Smeeman voorleeskampioen regio Culemborg

21-02-2017, 16:23 | Lezersnieuws | Bibliotheek Rivierenland

Op zaterdag 11 februari kwamen 10 voorleeskampioenen uit de regio in Bibliotheek Culemborg bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Tijn Smeeman van basisschool De Kaardebol uit Culemborg tot kampioen in deze regio.

De 11 jarige Tijn las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank van Roald Dahl. De in totaal 10 kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek voor de titel van regiokampioen.

Halve finale

Met zijn winst heeft Tijn zich geplaatst voor de halve finale, op zaterdag 11 maart in de Bibliotheek Wijchen. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Landelijke finale

Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2017 vindt plaats op woensdag 17 mei in de Schouwburg in Amstelveen. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. Foto's van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.