• Tine Vandevoorde - Regiokampioen

    Sport Balans
  • Kim Hochstenbach - brons voor haar 5de plaats

    Sport Balans
  • Asli Topcu - brons voor haar 5de plaats

    Sport Balans

Tine Vandevoorde Regiokampioen

15-04-2018, 19:28 | Lezersnieuws | Sport Balans

Op zaterdag 14 april stond het Regiokampioenschap voor 11 turnsters van Sport Balans op het programma. Door de goede prestaties eerder in het Rayon, hadden zij zich weten te plaatsen voor deze finale.

Kim Hochstenbach turnde een sterke wedstrijd! Met mooie cijfers op brug, vloer en sprong. Balk was nog een beetje wiebelig, maar ze bleef erop staan! Kim werd verrast met een bronzen medaille voor haar 5de plaats! Heel knap gedaan!

Op de andere baan begon Naomi Verhoeven wat onzeker op brug, maar nam revanche op balk! Ze turnde de hoogste score van haar categorie. Uiteindelijk werd ze 18de en is ze net zoals Kim door naar de Districtfinale!

Tine Vandevoorde wist bij de junioren een foutloze wedstrijd te turnen met vooral een super sprong en een mooie brugoefening. Het goud was dan ook voor haar! Trainingsmaatje Nynke Broekmeulen turnde ook een goede wedstrijd, waarbij ze zichzelf op balk weer overwon! Op vloer turnde Nynke erg strak en werd keurig 9de en mag samen met Tine naar de Districtfinale!

De senioren waren in de laatste wedstrijd aan de beurt. In divisie 4 waren dat er zelfs 6! Asli Topcu turnde hier een erg sterke wedstrijd. Alleen een val van balk, weerhield haar van het goud en kreeg nu het brons omgehangen voor haar 5de plaats. Demi van Mourik turnde op drie toestellen erg sterk. Vooral brug was weer super! Ze werd mooi 8ste. Sophie Smit liet op vloer, sprong en balk super oefeningen zien. Alleen brug ging iets minder. Maar werd knap 11de en mag samen met Demi en Asli naar de Districtfinale! Sanne Papavoine miste hier en daar wat netheid en balk was niet haar beste vriend. Ze werd 20ste en staat tweede reserve voor de Districtfinale. Anne Brandsma en Renske Wakkerman turnde een prima wedstrijd op de eerste drie onderdelen, alleen 2x vallen van balk was net te veel.

Vera van Mourik turnde op de andere baan. Brug en vloer gingen prima. Alleen ook Vera had geen balk dag en mag zich nu gaan richten op nieuwe onderdelen voor volgend seizoen.

In totaal staan sowieso 7 meiden op de Districtfinale in Amsterdam.