• Fedde van Mil en Lize van Elst met hun bronzen medaille

    Sport Balans Culemborg

Turnsters Sport Balans ruim door naar halve finale

25-03-2019, 09:44 | Lezersnieuws | Hilly

De afgelopen weekenden werd er landelijk geturnd in de 1e en 2e divisie.

Xianne van der Put turnde, in Harlingen, bij de junioren in de 1e divisie een wisselende wedstrijd. Op sprong liet zij voor het eerst een tsukahara zien en deze werd direct beoordeeld met een 9 voor de uitvoering. Dit bleek na de wedstrijd het 2e cijfer te zijn. Daarnaast liet zij op vloer wederom prachtig turnen zien. En werd zij 1e op dit toestel. Op brug maakte Xianne een onnodige fout wat haar bijna een vol punt kostte. En bij balk moest ze een val incasseren. Uiteindelijk bleek het toch nog ruim voldoende voor de zilveren medaille. Xianne mag op 11 mei de halve finale turnen in Varsseveld.

In Helmond mochten de pupillen 1 en 2 als eerste aantreden. Lize van Elst begon haar wedstrijd goed op vloer en wist dit de hele wedstrijd door te trekken. Op brug had zij als doel een ruime losom en drie reusjes turnen en dat is haar gelukt. Ze sloot de wedstrijd af met een prachtige balkoefening waar zij 13.967 voor wist te halen! De bronzen medaille was voor Lize een grote verrassing. In de andere baan turnde Fedde van Mil haar wedstrijd. Fedde is net pas uit het gips, dus het was spannend of zij wel fit genoeg was om een goede wedstrijd neer te zetten. Fedde begon sterk op sprong en wist de concentratie de hele wedstrijd vast te houden. Met een monsterscore van 14.133 op balk wist ook zij de bronzen medaille mee naar huis te nemen.

Jeugd turnster Marlies Pont turnde een stabiele wedstrijd en liet op sprong voor het eerst een tsukahara zien. Op sprong, balk en vloer turnde Marlies in de top 4 mee. Dit belooft wat voor de halve finale waar de toetselfinales verdeeld gaan worden. Alleen met brug heeft zij nog wat moeite om te voldoen aan de strenge eisen. Marlies mocht met het zilver naar huis.

In de laatste wedstrijd mocht senior Manuela van Biesbergen turnen. Zij startte wat voorzichtig op vloer. Alles geland, maar net niet scherp genoeg. Daarna ging ze er vol voor en zette zij een mooi sprongcijfer neer. Op brug wist Manuela losom hanstand te halen en bleef de schade beperkt. Als allerlaatste turnster was zij aan de beurt op balk. Op een kleine wiebel na de acrobatische combinatie radslag-arabier na turnde zij een perfecte balkoefening. De 6e plaats was ruim voldoende om door te stromen naar de halve finale. 

De turnsters uit de 2e divisie turnen op 7 of 13 april hun halve finale.
Op 6 april zijn eerst de turnsters uit de 3e divisie aan de beurt voor hun halve finale in Leusden.