• Hamid ondertekent zijn arbeidscontract

    De Waterlinie

Van vrijwilliger naar betaalde kracht

14-05-2019, 15:04 | Lezersnieuws | Kitty

Voor veel bezoekers van zwembad De Waterlinie in Culemborg heeft hij al een vertrouwd gezicht en zijn harde werken is deze week beloond met een arbeidscontract. Een lach van oor-tot-oor dus bij Hamid Farshidnia, die drie jaar geleden het zwembad benaderde met de vraag of hij er als vrijwilliger aan de slag mocht.

 

“Ik woonde toen ongeveer vijf jaar in Nederland” vertelt Hamid. “Samen met mijn vrouw ben ik uit Iran gevlucht en na in een AZC in Goes te hebben gewoond, kregen wij een verblijfsvergunning en werd Culemborg onze nieuwe woonplaats. Onze officiële inburgering was toen al afgerond, maar dan moet je daarna natuurlijk zelf het initiatief tonen en je nieuwe leven daadwerkelijk op gaan bouwen.”

 

“Ik wilde daarvoor heel graag mijn Nederlands verbeteren” vervolgt Hamid “en dat doe je toch het best als je veel onder de mensen bent en op die manier veel Nederlands om je heen hoort. Mijn wens was om ergens in de sport te werken en dus mailde ik, in mijn toen nog gebrekkige Nederlands, naar het zwembad omdat ik op internet had gelezen dat daar vrijwilligers werken. En dat lukte; ik mocht komen!”

 

De eerste jaren in Nederland waren best zwaar “Ik was 23 jaar toen ik naar Nederland vluchtte en op die leeftijd is een nieuwe taal leren best moeilijk. Maar ik wil echt mijn leven opbouwen in Nederland samen met mijn vrouw. En daarvoor moet je letterlijk veel naar buiten, om er echt zelf wat van te maken. Mijn vrouw heeft onlangs ook haar diploma gehaald om in een apotheek te werken. We hebben ervaren dat wennen in een nieuw land nou eenmaal niet van de één op de andere dag gaat, daar heb je geduld voor nodig maar je moet gewoon ergens beginnen. Bij mij was dat dus het zwembad.”

 

In eerste instantie was vrijwilligerswerk doen in een zwembad niet zo logisch, omdat Hamid de zwemkunst helemaal niet machtig was. “Ik kreeg zwemles van de zwemonderwijzers en heel snel haalde ik mijn A- en B diploma. Daarna volgende EHBO en Reddend zwemmen, waarmee ik ook toezicht mag houden in het zwembad. BHV staat ook nog op het programma. Ik ben heel dankbaar voor de goede hulp en de mogelijkheden die ik heb gekregen in de Waterlinie.”

 

Wil je ook als toezichthouder in de Waterlinie aan de slag? Bel of mail gerust naar het zwembad.

 

Tel: 0345 – 769190

info@zwembaddewaterlinie.nl