• Julia Philippens

    Redactie

Violiste Julia Philippens in de Gelderlandfabriek

11-10-2018, 10:49 | Lezersnieuws | de

In de maandelijkse serie Jam Jazz & Pizza in de Gelderlandfabriek in Culemborg is 21 oktober violiste Julia Philippens te gast. Zij treedt voor het voetlicht samen met de Spaanse pianist Xavi Torres.

Kijkers naar Podium Witteman kennen Julia Philippens ongetwijfeld als lid van Fuse, sinds een aantal jaren de 'huisband' van dit muzikale tv-programma. Maar ze treedt ook op als soliste, onder andere met jazzmusici als Peter Beets en Ruud Jacobs. Verder schreef ze de leader voor het tv-programma Opium en ook doet ze veel studiowerk. In al die jaren is ze uitgegroeid tot een genreoverschrijdend musicus. Improviseren op jazzmuziek of klassieke muziek is haar tweede natuur. Nadat ze haar jazz bachelor cum laude afsloot, studeerde ze aan het Conservatorium van Amsterdam summa cum laude af voor haar jazz master. De examencommissie omschreef haar als een 'unieke, baanbrekende violiste met een geweldige podiumpresentatie.' Tijdens haar studies richtte Julia Fuse op,  waarvoor ze ook arrangeert en componeert. Fuse is dit jaar genomineerd voor een Edison Klassiek voor het eerste album Studio.

Xavi Torres werd geboren in Spanje en begon dankzij zijn oudere zus met piano spelen. Hij studeerde aan conservatoria in Barcelona en Amsterdam. Met zijn Xavi Torres Trio won hij in 2016 de Dutch Jazz Competition.

Jam, Jazz & Pizza wordt mede mogelijk gemaakt door Jazzhelden en is een concertserie waarin Trudi Bartel in de Gelderlandfabriek een mix van jong talent en gevestigde namen programmeert. Iedere derde zondag van de maand is een nieuwe editie.

Aanvang op 21 oktober is 14.30 uur. De entree is 15,00 euro (inclusief pizzapunt).

Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl