• The Voice of Monk

    redactie

The Voice of Monk brengt ode aan muzieklegende

11-12-2017, 11:21 | Lezersnieuws | de Gelderlandfabriek

De laatste Jam Jazz & Pizza van dit jaar staat in het teken van de Amerikaanse jazzpianist en -componist Thelonious Monk (1917-1982). Zijn muziek komt 17 december in de Gelderlandfabriek in Culemborg tot leven dankzij de nieuwe Nederlandse jazzgroep The Voice of Monk.

Het meest opmerkelijke aan The Voice of Monk is dat ze de composities van Monk vertolken zonder dat er een piano aan te pas komt. Het instrumentarium bestaat uit saxofoon en klarinet, gitaar, bas en drums. Met elementen als zang, spoken word, instant composing, diverse muziekstijlen zoals rock en minimal music én Monk's eigenzinnige muzikale universum ontstaat er een overrompelende muzikaal-theatrale cross-over en krijgt het oeuvre van de jazzlegende een heel nieuwe, maar tegelijk vertrouwde interpretatie. The Voice of Monk is in 2016 opgericht door leden van de befaamde Monk-groep Thelonious4 en de getalenteerde zanger Pepijn van der Sande.

Het optreden in de Gelderlandfabriek begint op 17 december om 14.30 uur. Kaarten à 15 euro (inclusief 1 stuk pizza) zijn te koop via www.degelderlandfabriek.nl