Vuurwerk Federatie opent meldpunt ikervaargeenoverlast.nl

28-11-2018, 14:27 | Lezersnieuws | Evert

Vanwege de aanhoudende negativiteit rond legaal consumentenvuurwerk, zijn de grote vuurwerkfora en Facebookpagina’s in Nederland een samenwerking aangegaan om namens de vuurwerkliefhebber een tegengeluid te laten horen.

Daartoe is onder meer het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl in het leven geroepen. Binnen vier dagen na de opening van het meldpunt op vrijdagavond 23 november waren al 7.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat mogelijk moet blijven.

Als bekend is de meerderheid van Nederland tegen een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. In de gemeente Culemborg bijvoorbeeld gaat het om liefst 57 procent, zo bleek vorige week uit een enquete die door het AD en de regionale dagbladen van de Persgroep werd gehouden.

Overigens is de Vuurwerk Federatie niet blind voor misstanden en randverschijnselen die te maken hebben met vuurwerk. Mensen die buiten de wettelijke afsteektijden categorie 2 (of hoger) vuurwerk afsteken moeten daarop aangesproken worden. Vandalisme dient hard te worden aangepakt. En wie iets vernielt, moet de schade zelf betalen.

www.vuurwerkfederatie.nl/ikervaargeenoverlast/