• CHEMPSbadmintonselectie spelers die deelnamen aan RJK

    B.J. den Hollander

Weergaloos toernooi CHEMPSbadmintonselectie in Amersfoort

20-02-2019, 12:04 | Lezersnieuws | B.J.

Veel finales tijdens Regionale Jeugdkampioenschappen 2019

Amersfoort – Afgelopen weekend, 16 en 17 februari, heeft de CHEMPSbadmintonselectie Arnhem en Beusichem met  zestien spelers deelgenomen aan de Regionale Jeugdkampioenschappen 2019 in de Juliana van Stolberghal in Amersfoort. Met elf finales, die resulteerden in vier titels en zeven tweede plaatsen, kunnen we maar één ding zeggen: Weergaloos!

Oudste categorie Onder-17

In de oudste categorie was Colin Flentge (CBSYY Beusichem/BC Iduna), als eerste-jaars, de grote man. Met drie finales, waarvan hij er twee in winst omzette, kan hij terugkijken op een geweldig toernooi. In de herenenkel versloeg hij de als eerste geplaatste Joris van Engelen (Amersfoort) in twee games. Samen met Thijmen Dobbelaar (CBSYY Beusichem/BC Iduna) maakte hij de plaatsing als eerste waar en samen met Merel de Groot (CBSYY Arnhem/BAN) eindigde hij als tweede, waar dit keer Joris van Engelen samen met Anouk van Wijk (Amersfoort) wel de sterkste waren.

Merel de Groot verloor de finale van de als eerste geplaatste Anouk van Wijk. Een mooie prestatie aangezien Merel nog maar kort bij de CHEMPSbadmintonselectie traint.

In de finale van de herenenkel Onder-17 plastic moest Nick Holtman (CBSYY Arnhem/WSV Apeldoorn) de winst laten aan Joël Zonnenberg (Swifterbant). Maar dat deed hij pas ver in de derde game.

In de Onder-15 plastic van Hidde van Zoggel (CBSYY Beusichem/BC Culemborg) erg goed op dreef. Hij won na verschillende zware wedstrijden de finale in de herenenkel en de gemengd dubbel samen met Inger Pothuizen (CBSYY Beusichem/BC Culemborg). 

In de Onder-15 veren waren de eerste-jaars Romy Hoekstra en Noëlle te Plate (CBSYY Arnhem) nog net te onervaren om de als eerste geplaatsten te verslaan.

Inger Pothuizen won weliswaar de gemengddubbel Onder-15 maar in haar eigen leeftijdsgroep, de Onder-13, was de als eerste geplaatste Esmeralda van Drunen (Arnhem) zowel in de vrouwenenkel als vrouwendubbel te sterk. Inger en haar partner Larissa van Woerkom (CBSYY Arnhem/BAN) kwamen net te kort in de finale.

Bedankt

De CHEMPSbadmintonselectie wil de organisatie bedanken en alle tegenspelers van onze eigen selectie-leden. Zonder organisatie en tegenstanders is er geen toernooi, dat beseffen wij ons ook goed. Daarom nemen wij als selectie ook altijd deel aan deze kampioenschappen. Soms gaat het goed en soms gaat het heel goed, zoals dit jaar.

Ook trainers, Bart-Jan den Hollander, Adri Dobbelaar, Roy Niekamp, Laura van Beurden en assistent Jasper Dobbelaar hebben bijgedragen aan dit geweldige succes.

Ouders en spelers ook bedankt. We hebben van jullie genoten. We zijn onderweg met elkaar en doen dat soms met kleine stappen en soms wat grotere.