• Maak een reis door de tijd in het weeshuismuseum.

    Henriett Somlai

Weeshuismuseum in de Top 10 van Gelderland

04-01-2019, 16:50 | Lezersnieuws | henriett

CULEMBORG Het Elisabeth Weeshuis Museum is opnieuw genomineerd voor de titel ‘Het leukste uitje van Gelderland’, een initiatief van de ANWB. Eind 2018 ontving het museumteam het goede nieuws dat het weeshuismuseum door de bezoekers in de TOP 10 is gestemd. De definitieve uitslag van de verkiezing wordt op 7 maart bekendgemaakt. 

‘Voor ons is zo’n nominatie natuurlijk een eer! Als klein museum met een groot verhaal hopen we steeds meer potentiele bezoekers te bereiken,’ aldus directeur Nicole Spaans. ‘Met diverse activiteiten houden wij het weeshuismuseum aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen en leeftijden. Denk aan de interactieve vaste presentatie, leuke familieprogramma’s (ook voor families met kleuters) en interessante tijdelijke tentoonstellingen.’  

Verhalen komen tot leven
Het is leuk in het weeshuis! Hoezo leuk in het weeshuis? Het was er toch erg streng en liefdeloos? Of had het leven er ook zonnige kanten? Het weeshuismuseum vertelt het je niet alleen, je kunt het zelf ook meemaken!  Verkleed je als weeskind, ontdek de enge beestjes in het bed, draai aan het spinnewiel en speel de filmquiz. In totaal groeiden er meer dan 700 kinderen op in het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. Het Elisabeth Weeshuis Museum brengt hun verhalen tot leven. www.weeshuismuseum.nl.