• Wijkbewoners uit De Hond in gesprek na de presentatie door Han Horstink van Vrijstad Energie. Foto: Jenny Senhorst

    Jenny Senhorst

Wijk De Hond aan de slag met energiebesparing

05-04-2019, 10:22 | Lezersnieuws | jenny

Op 4 april ging de inkoopactie van coöperatie Vrijstad Energie in De Hond van start met een drukbezochte eerste energieavond in het informatiecentrum aan de Markt 11. De tweede informatieavond op 9 april was direct al volgeboekt. Zo'n 30 bewoners lieten zich informeren over isolatie en andere duurzame maatregelen vaak gekoppeld aan voorbeelden uit de wijk.

Het werd een pittige inhoudelijke informatieavond met veel interactie. Veel bezoekers waren al goed geïnformeerd en vroegen specifieke toelichting op de aangeboden informatie. "Hoe vaak moet je zonnepanelen eigenlijk schoonmaken?"

Inkoopactie isolatie en zonnepanelen

Met de informatieavonden is ook de nieuwe inkoopactie van start gegaan. Het gaat om scherpe tarieven voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloer- en bodemisolatie. De actie loopt tot 1 juni, alle informatie daarover is terug te vinden op de website www.vrijstadenergie.nl. Ook bewoners uit andere wijken kunnen gebruik maken van deze kortingsactie.

Energiegesprek aan huis

Voor wijkbewoners die zich eerst meer willen oriënteren, staat het team energiecoaches van Vrijstad Energie klaar. Zij kunnen ook vragen beantwoorden over offertes. Een energiegesprek kost 20 euro.

Een andere mogelijkheid is om vijf buurtbewoners op de koffie te vragen met een energiecoach erbij. Dan is het gesprek gratis en brengt Vrijstad Energie de taart mee. Daarnaast kunnen bewoners binnenlopen bij Energiemarkt 11, het informatiecentrum op Markt 11, elke middag open van 13 tot 16 uur, zaterdag van 12 tot 16 uur. Meer informatie: www.vrijstadenergie.nl.