• alle deelnemende ontwerpers met jury en docent

    Luc Gillet - Vollin
  • jury spreekt tot deelnemers

    Luc Gillet - Vollin
  • drie finalisten

    Luc Gillet - Vollin

Winnend piano ontwerp voor Pianowandeling bekend.

24-06-2019, 15:57 | Lezersnieuws | Ellen

Maandag 24 juni is bij café Vollin het winnende ontwerp bekend gemaakt voor de piano van de  jubilerende Pianowandeling. Tien leerlingen van het Koninklijk Wilhelmina College hebben onder leiding van docent Hans Zoutewelle hun creativiteit laten zien. De opdracht was iets van Culemborg en de Pianowandeling mee te nemen in het ontwerp.

De leerlingen hebben de opdracht kunstzinnig, creatief en verbeeldend vertaald. Zo heeft de jury - bestaande uit Ellen Verhagen, Hanny de Winter, Peter Steutel en Henriett Somlai – opgemerkt dat er goed voorbereidend werk is gedaan: kleuren van het Pianowandeling logo, Culemborg ‘by night’, de Heilige Barbara, de spoorbrug maar ook persoonlijke ervaringen met bloemen langs de Lek kwamen in de ontwerpen terug. Elke kunstenaar heeft zijn toelichting gegeven van zijn inspiratie en keuze van het ontwerp. 

Aan de hand van het winnende ontwerp van Marit Zeldenthuis wordt de komende weken een piano beschilderd die bij Vollin komt te staan. Daar zijn de gemaakte maquettes ook te zien tijdens de Pianowandeling op zondag 15 september.  De andere deelnemende kunstenaars waren: Aya Barzizaoua, Sanne Brans, Luna Neijenhuis, Chagalle Pennink, Job Slothouwer, Koen Sparla, Fleur Verbeeten, Jeroen Verlinde, Eva Wijnen, Nienke de With, Ze ontvingen allemaal een Certificaat van deelname, en ijscadeaubon en een piano-potlood.

www.pianoculemborg www.vollin.nl