• Alladin

    filmdepot
  • De Patrick

    filmdepot
  • La Quietud

    filmdepot

LINGEFILM BRENGT ARGENTIJNSE THRILLER, BELGISCH DRAMA EN SPROOKJE ALLADIN

16-11-2019, 19:17 | Lezersnieuws | Kitty

Komende week laat LingeFilm je zoals gebruikelijk gevarieerde films zien: de Argentijnse film La Quietud op vrijdag 22 november(20:30 uur) en op woensdag 27 november(20:00 uur). We krijgen alle etterende familiegeheimen te zien van het gezin dat in het familie-landhuis La Quietud (De Stilte) woont. De Patrick op zaterdagavond 23 november (20:30 uur) neemt je mee naar de  naturistencamping, beheert door Patrick en zijn ouders. Hij is zijn hamer kwijt, en dat heeft vele gevolgen. De live-action film Alladin is 2 keer te zien op zondag 24 november:  om 11:00u de autisme-vriendelijke versie (Nederlandstalig), om 14:30u de oorspronkelijke versie met Nederlandse ondertitels. Alladin probeert het hart van prinses Jasmine te winnen, maar heeft daarbij de hulp van de geest in de lamp nodig.

La Quietud Dit is een Argentijns drama met thriller-elementen. De stilte (la Quietud) uit de titel verwijst naar de naam van het familie-landhuis waar de film zich voornamelijk afspeelt rondom twee zussen, hun moeder en hun vader die stervend is. De intriges verlopen zeker niet stilletjes. Integendeel, we worden blootgesteld aan diverse duistere familiegeheimen. En er blijken relaties tussen deze schatrijke familie en de Argentijnse junta.

De Patrick over een naturistencamping. Patrick woont daar samen met zijn ouders. Hij is zijn hamer kwijt, en hij is volop bezig om hem terug te vinden. Het is namelijk niet alleen zijn favoriete gereedschap bij het maken van designmeubels, maar mogelijk is er een misdaad gepleegd met de hamer. Als zijn vader overlijdt, kan hij dan zijn vader opvolgen zonder hamer?

Aladdin is de nieuwe live-action film. Het verhaal van deze klassieker is bekend: Alladin doet zich voor als prins Ali om de hand van prinses Jasmine te winnen, en wordt hierbij geholpen door de geest uit de lamp. Door de prachtige kleuren, de glanzende stoffen, de Oosterse gebouwen waan je je al snel in Duizend-In-Een-Nacht !

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. KIDS-FILMS: entree € 6,50 / LingeFilm FanPas € 4,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.