• Straatfotografie: fraai en boeiend tegelijkertijd.

    Robert Doisneau

Verhalen vertellen met je Smartphone

29-10-2019, 12:10 | Lezersnieuws | Norine

Wordt Mobiel Beeldverteller met je Smartphone

Vanaf woensdag 13 november start Taco Brakel (fotograaf en designer) bij de Coöperatie van Makers de compacte mini-workshop Mobiel Beeldverteller. In twee bijeenkomsten van 2 uur neemt Taco je op innemende en intrigerende wijze mee in de wereld van de mobiele fotografie. Daarbij zoomt hij in op straatfotografie. Want, op straat is genoeg te zien en te verbeelden. Neem dat maar van Taco aan!

Wie kent de befaamde foto van Robert Doisneau niet: een innig kussend stel. Midden op straat. Onbeschaamd, maar ook zo ontroerend. Omstanders kijken  niet op of om. Alles lijkt aan hen voorbij te gaan. Zowel aan de omstanders die hen geen blik gunt, als aan het stel dat zo in hun liefde voor elkaar opgaan. Om deze foto te maken had Doisneau niet meer dan – behalve zijn eenvoudige camera – zijn ogen nodig. Zijn blik op de wereld. Zijn manier van kijken.

En die manier van kijken, dat is nu wat Taco zo fascineert en wat hij graag met jou deelt! Zie jij wat hij ziet? Of kun je hem laten zien wat jij ziet? Ben jij je ook zo bewust van het moment en wat er in je omgeving gebeurt? Of zou je de wereld ook op die manier willen leren zien? Kijk je ogen uit en leg het vast. Taco leert je graag al klikkend jouw verhaal te vertellen.

Om een goede foto te maken heb je tegenwoordig, in principe, geen dure camera nodig. Elke Smartpone is nu voorzien van een goed functionerende camera. Ken jij al de mogelijkheden van jouw eigen camera? In een compacte serie van 2 boeiende lessen leidt Taco je geduldig en inspirerend langs de beginselen van fotografie en neemt hij je mee in de kunst van de (straat)fotografie. Met de gemaakte foto’s stelt hij samen met de deelnemers een eind-expositie samen die voor een aantal weken te zien zal zijn bij de Coöperatie van Makers.

Wat je nog moet weten: cursusdata: woensdag 13 en 20 november 2019. Tijd: 9:00 – 11:00 uur. Locatie: Coöperatie van Makers, Beesdseweg 1C. Kosten: € 25,00. Koffie en thee is inbegrepen. Meedoen? Meld je aan via: info@stadswerkplaats-culemborg.nl.