• Sfeerimpressie van de toekomstige waterspeelplaats.

    Eisso Beukema

Josefschoolleerlingen geven startschot voor vernieuwingen Bomedikke

15-11-2019, 19:24 | Lezersnieuws | Eisso

Ruim honderd leerlingen van de R.K. Josefschool hebben op vrijdag 15 november hun handen uit de mouwen gestoken om te helpen met het planten van meer dan 2000 bloembollen in speeltuin De Bomedikke. De activiteit was het startschot voor de vernieuwingen aan de speeltuin, gelegen tussen de Oostersingel en de Oosterwal. Buurtbewoners hebben eerder dit jaar het initiatief genomen om de speeltuin een nieuwe impuls te geven. In 2020 willen zij hier een waterspeelplaats met waterpomp realiseren. De bloembollen, een extra boom voor schaduw en verschillende vogelhuisjes dragen bij aan een meer natuurlijk en groen karakter.

 

De initiatiefnemers geven aan dat de nieuwe speeltoestellen een aanvulling zijn op het huidige aanbod: “Spelen met zand en water heeft een positief effect op een breed scala aan ontwikkelingsgebieden van kinderen.”

 

Een handtekeningenactie zorgde voor veel enthousiaste reacties van mensen uit de directe omgeving. Door participatie van de school en buurtbewoners hopen de initiatiefnemers op meer betrokkenheid bij de speeltuin. 

 

De plannen worden samen met de gemeente ontwikkeld en kunnen mede gerealiseerd worden met dank aan een financiële impuls vanuit het Buurtpanel. Tuincentrum van den Hurk heeft de bloembollen en vogelhuisjes beschikbaar gesteld, waardoor de speeltuin het komende voorjaar meteen een stuk kleurrijker zal ogen. Voor enkele klimelementen wordt nog gezocht naar financiële steun. De initiatiefnemers verwachten dat er in het voorjaar van 2020 kan worden gespetterd en gespeeld in de vernieuwde Bomedikke.