• Emma van der Schalie is 17 november te zien in de Gelderlandfabriek

    Xander Tempelaar

Jam Jazz & Pizza met Emma van der Schalie en Joshua en Roza Herwig

09-11-2019, 10:59 | Lezersnieuws |

Een spetterend programma met originele composities, dat staat muziekliefhebbers op 17 november te wachten in de serie Jam Jazz & Pizza in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Emma van der Schalie, bekend als violiste van Fuse en presentatrice voor de NTR, heeft de jonge prijswinnende broer en zus Joshua (cello) en Roza Herwig (zang/viool) uitgenodigd.

De routinier van deze jazzmiddag is zelf nog maar 32 jaar. Emma van der Schalie is een van de oprichters van Fuse, dat sinds de eerste aflevering in 2015 de ‘huisband’ is van het tv-programma Podium Witteman. Daarnaast speelt Fuse zo’n 100 concerten per jaar. Naast Fuse presenteert Emma programma’s voor de NTR en is ze een veelgevraagd coach, jurylid en tv- of radiogast. Emma speelt op een instrument dat ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Haar jonge gasten komen uit Zwolle. Joshua Herwig (19) begon op 5-jarige leeftijd met zijn eerste cellolessen en studeert dat instrument inmiddels aan het Conservatorium van Amsterdam. Zus Roza Herwig (22) is mezzosopraan en van jongs af aan al bezig met zingen en muziek maken. Op haar 14e kreeg ze haar eerste zanglessen, nu zit ze in het derde jaar van de bachelor Klassiek Zang op het Conservatorium van Amsterdam,

Jam Jazz & Pizza is de concertserie waarin programmeur Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen naar de Gelderlandfabriek haalt. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie. Het programma komt tot stand in samenwerking met Jazzhelden Live.

Aanvang is 14.30 uur en de entree bedraagt 17,50 euro (inclusief pizzapunt). Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl