• Verpleegkundige in opleiding, Sabine van ZZG zorggroep in Nijmegen

    Ik Zorg

Sabine van ZZG zorggroep in Nijmegen te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

15-10-2019, 17:38 | Lezersnieuws | Alma

Den Haag, 15 oktober 2019 - Vanaf vandaag is Sabine van ZZG zorggroep te zien in de nieuwe tv-commercial van Ik Zorg. Hierin vertellen verschillende professionals uit Zorg en Welzijn, waaronder Sabine, waarom zij in de sector werkt. De tv-spotjes zijn onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg die vorig jaar is gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen in wat ze doen en nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat is belangrijk om nu en in de toekomst goede zorg en welzijn te kunnen bieden.

 

Sabine werkt zo’n 21 uur op locatie en gaat één dag in de week naar school. “Mijn hart gaat uit naar kwetsbare ouderen; ik doe graag iets extra’s voor hen. Vanuit mijn werk als activiteitenbegeleider weet ik dat bewoners zingen heel fijn vinden. Nu gebruik ik het als verpleegkundige (in opleiding) tijdens de ochtendzorg. Zo begint men vrolijk aan de dag. Daar doe ik het voor.”

 

Naast Sabine delen ook zorg- en welzijnsprofessionals uit de ambulancezorg, de eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, kraamzorg, thuiszorg, de sector sociaal werk én het ziekenhuis hun ervaringen voor de campagne. Wat inspireert hen? Wat zijn hun ambities? Waar zijn ze trots op? In de sector Zorg en Welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt en wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in deze sector zo bijzonder is dan zorg- en welzijnsprofessionals zelf. Zij delen hun ervaringen via commercials op televisie, maar ook in uitgebreidere video’s op social media en ontdekdezorg.nl.

 

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.

 

Over Ik Zorg

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen.