Eenvoudige overwininng VC Shot

02-12-2019, 13:03 | Lezersnieuws | Frans

Ooit was de wedstrijd tussen VC Shot en Waterlanders, de strijd der titanen. Ruim drie jaar geleden stonden de volleyballers van VC Shot op het punt kampioen te worden in de derde divisie. Maar in de allerlaatste wedstrijd moest het team op het nippertje een set afstaan aan Waterlanders. Geen kampioenschap en geen rechtstreekse promotie. Via de nacompetitie kwam het later toch nog goed en promoveerden de Shotmannen alsnog.

Hoe zeer zijn de verhoudingen nu veranderd. Shot is in de afgelopen jaren weliswaar enkele belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar dat staat in geen enkele verhouding tot het kwaliteitsverlies bij Waterlanders. Hierdoor heeft het Nieuwkoopse team vorig jaar maar net het lijf kunnen redden in de derde divisie en ziet het er naar uit dat het dit seizoen weer kantje boord gaat worden. Strijd levert het team daarom altijd.

Met dit in het achterhoofd begon Shot geconcentreerd aan de wedstrijd. De volleyballers van Waterlanders deden er van alles aan om het hoofd boven water te houden, maar Shot kende geen genade. Alleen in de tweede set moest coach John Kemp duidelijk ingrijpen en bracht hij Rob Verbeek even als spelverdeler in. Hier door konden de aanvallers beter in stelling worden gebracht. In de sets daarna gaf Kemp ook ruimte aan de spelers op de bank om meer wedstrijdritme op te doen. In een vrij saaie wedstrijd won Shot, zonder tot het uiterste te gaan vervolgens met 25-18, 25-22, 25-16 en 25-19 en duwde Waterlanders daarmee dieper in het moeras.

Komende zaterdag wordt het spannend voor Shot. Dan is koploper ZVH 2 om 16.15u de tegenstander in Zevenhuizen.