• Bart van Aalst prikt de bal langs het blok

    Frans Overdijk

Werklust Shot wordt beloond.

14-10-2019, 00:46 | Lezersnieuws | Frans

Tegen de mannen van Limes uit het westelijk deel van Utrecht hebben de volleyballers van Shot ook vorig seizoen gespeeld. De wedstrijden waren spannend maar verliepen wel in een sportieve en vriendelijke sfeer. Shot, met relatief nog steeds jonge spelers en Limes, een team met veelal huisvaders rond de veertig hielden elkaar in die wedstrijden redelijk in evenwicht.

Zaterdag was het eigenlijk niet anders. Er was een redelijk evenwicht, zeker in het begin van elke set. Maar tegen het einde van elke set kon Shot steeds weer doordrukken en moest de tegenstander bakzeil halen.
Shot begon de eerste set geconcentreerd en probeerde met servicedruk het spel te bepalen. Blokkerend stond het team goed, waardoor de Utrechtse ploeg lastig tot scoren kwam. Tot 17-17 ging het gelijk op, daarna sloeg Shot een gat van drie punten. Toch kwam Limes nog terug tot 22-22. Door net een stapje extra te zetten wist Shot toch de set met 25-23 te winnen. De tweede set liep het nog iets beter en met 25-21 trok Shot opnieuw aan het langste eind.

Coach John Kemp wisselde regelmatig van teamsamenstelling en dat had veelal het beoogde effect. De derde set leek een kopie van de eerste set en werd opnieuw in de laatste punten beslist (25-23). In de vierde set wist de geroutineerde tegenstander ineens een gat van vijf punten in hun voordeel te slaan. De Shot mannen toonden veerkracht en werklust en veegden alle ballen van de vloer, terwijl de tegenstander langzamerhand naar het eind van de wedstrijd snakte. Punt voor punt kroop Shot dichterbij. De sterke blokkering van Shot maakte de tegenstander soms moedeloos, en zo wist Shot knap toch nog de vierde set naar zich toe te trekken. Uiteindelijk werd het dus 4-0 en kon Shot vijf wedstrijdpuntentoevoegen aan haar conto.

Coach John Kemp toverde na afloop een grote glimlach op zijn gezicht: “Ik heb nooit het gevoel gehad dat we de wedstrijd zouden verliezen. De vierde set leek de verkeerde kant op te gaan, maar met name de werklust van het hele team heeft dat voorkomen. Ik zie duidelijk
progressie en ben dus tevreden.”