• Hans Beenakker opent symbolisch het loket van het Regionaal Investeringsfonds op het 59e Fruitcorso Tiel

    David Wolf i.o.v. FruitDelta Rivierenland

Ondernemers en ondernemende inwoners kunnen weer financiële bijdrage aanvragen bij Regionaal Investeringsfonds

27-09-2019, 15:59 | Lezersnieuws | Marlous

 

Ondernemers en ondernemende inwoners kunnen weer een beroep doen op het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland. De tweede aanvraagronde van dit jaar is gestart. Mensen met een innovatief project- of onderzoeksvoorstel dat de regio zal versterken en ontwikkelen, kunnen daarvoor tot en met zaterdag 2 november 2019 een financiële bijdrage aanvragen. Dat doen zij via het digitale loket van het RIF op www.fruitdelta.nl.

Symbolische opening
Hans Beenakker – voorzitter van FruitDelta Rivierenland en burgemeester van Tiel –  opende het digitale loket van het RIF symbolisch op 21 september. Dat gebeurde tijdens het programma voor de zakelijke relaties van de Stichting 4-Stromenland en FruitDelta Rivierenland voorafgaand aan het Fruitcorso Tiel. Als hoofdsponsor van dit fruitfeest vervult FruitDelta Rivierenland het gastheerschap. Hans Beenakker: “Zoals voor het Fruitcorso honderden vrijwilligers elk jaar samenwerken om er een fantastisch evenement van te maken, zo werken binnen FruitDelta Rivierenland allerlei partijen samen om de regio te versterken en verder te ontwikkelen: de overheid, ondernemers, onderwijs/onderzoek, organisaties en ondernemende inwoners.”

De hele regio profiteert
Voor die ambitie is natuurlijk geld nodig. Het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland is dé steun in de rug voor iedereen met een goed plan voor onze prachtige regio. Hans Beenakker: “Sinds de start van het RIF in 2017 zijn er na vier rondes al 66 projecten van de grond gekomen. Het maakt initiatieven mede mogelijk die onze regionale agribusiness, economie & logistiek en recreatie & toerisme versterken. En daarvan profiteren wij allemaal! Wij zien dat elke euro die de gemeenten tot nu toe investeerden er 4,8 opleverde. De RIF-projecten dragen bij aan onze innovatie- en concurrentiekracht en daarmee zijn wij aantrekkelijker geworden voor bedrijven om zich hier te vestigen. Dat is ook goed voor de werkgelegenheid. Toeristische initiatieven maken het nóg fijner om in onze regio te verblijven. Bovendien zetten we stappen in duurzaamheid en worden we voor meer en meer (inter)nationale partijen een waardevolle samenwerkingspartner.”

Indienen aanvraag
Op de website www.fruitdelta.nl/regionaal-investeringsfonds.nl zijn alle informatie, aanvraagformulieren, toekenningscriteria en initiatieven te vinden die eerder een bijdrage ontvingen.