Lokaal lezersnieuws

100 omslagdoeken voor Roemenië 

De 94-jarige mevrouw Kraak heeft maar liefst 100 omslagdoeken voor oudere mensen in Roemenië gehaakt. Mevrouw Hazendonk heeft haar geholpen met de afwerking van de doeken. Beide dames zijn iedere vrijdagmorgen te vinden bij de breiclub in De Ontmoeting, Admiraalvlinderweg 2.

in memoriam de Henri Veldhuis

“Culemborg ligt ook in Galilea, de vrijstad voor mensen met een kerfstok. Een vrijstad waar God ook heel graag wonderen doet. Amen.” Dat waren de laatste woorden van de preek van Henri Veldhuis op 8 juli in “zijn Barbarakerk”. Daarna vakantie.

Stadsdichter Holwerda in Odensehuis

Stadsdichter Harmen Holwerda heeft op 9 augustus een bezoek aan het Odensehuis Culemborg gebracht. Samen met muzikante Annelies van Sterkenburg droeg hij eigen gedichten voor, afgewisseld door muzikale intermezzo's.

Aardgasvrij. Ook voor mensen met een kleine portemonnee.

De energietransitie gaat aan niemand voorbij, iedereen moet eraan geloven: geen aardgas meer in woningen voor verwarming van huis en tapwater.  Dit betekent voor de één een wat lagere en voor de ander een fors hoge investering in aanschaf van systemen die zonder aardgas kunnen

Betuwse Tuinenroute 2018

Genieten van prachtige tuinen in de omgeving van Culemborg Gedurende het weekend van 18 en 19 augustus vindt de Betuwse Tuinen Route plaats. Aan dit evenement doen 11 tuinen mee die gratis zijn te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur.

John van Empel vanavond gast.

Vanavond is John van Empel, de motor achter Culemborg Blues te gast in het eerste uur van het radioprogramma An Evening With The Blues van RTVBetuwe. Aanvang 20.00 uur

Imago e-bikes hipper, ook onder studenten!

Dat de elektrische fiets, ofwel e-bike, populair is, is bij de meesten wel bekend. Ook onder de jongeren stijgt de interesse in de elektrische fiets.

 

Meer scholieren bezoeken e-bike testcenters van Stella Fietsen

Paul Verhallen 8ste op International Conterder European Championship 2018 in Italie  

Paul Verhallen, lid van Watersport Vereninging De Helling is 8ste geworden bij het EK Contender zeilen 2018. De zeilwedstrijden,  met een deelnemersveld van 129 boten, werden gehouden van 28 juli tot 3 augustus in Italië, op het Gardameer bij Arco.

7-jarige Xanne zamelt geld in voor zorgcentrum Kulenburg

Bewoners van het Culemborgse zorgcentrum Kulenburg namen donderdag 2 augustus een cheque ter waarde van € 50,- in ontvangst van de 7-jarige Xanne. Op eigen initiatief maakte en verkocht Xanne tekeningen en armbandjes.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Drinkwaterbedrijf Oasen start regionale campagne voor vers water

Pagina's