Lokaal lezersnieuws

Gewoon Taal nodigt schrijvers uit voor ‘Zomerschrijfsels 2019’

Wordt de zomer van dit jaar net zo geweldig als die van 2018? We zullen het zien. Maar wie de warmte van de zomermaanden van zich af wil schrijven, kan ook dit jaar weer meedoen aan het schrijfevenement ‘Zomerschrijfsels’.

Bartjes bus

Vrijdagmorgen 19 juli heeft Anton van Zwam, hoofd logistiek, uit handen van Jos van Zutphen, voorzitter Stichting Samen Verder, de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe bus van Bartjes kringloopcentrum.

BUITENGEWONE REIS BIJ LINGEFILM

Komende week op vrijdag 26 juli om 20:30u opent LingeFilm voor de laatste keer dit filmseizoen haar deuren. Daarna is het tijd voor vakantie. Daarom trakteert LingeFilm iedere bezoeker op een drankje voorafgaand aan de film The extraordinary journey of the fakir.

Landgoed De Geer gecertificeerd met 4 tulpen

B&B Landgoed De Geer aan de Hamseweg in Culemborg is deze week is opnieuw geclassificeerd de klasse van vier tulpen. Dit is de één na hoogste kwaliteitsklasse van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts.

Onderzoek naar rol weeskind in verhalen

CULEMBORG | Voor de tentoonstelling 'Het wemelt van de wezen' in het Elisabeth Weeshuis Museum deed cultuurhistoricus Lucienne Bartels onderzoek naar de rol van het weeskind in verhalen, boeken en films. In Nederland onontgonnen terrein ontdekte ze. 

Kersen eten met De Zonnebloem

Met 77 gasten en vrijwilligers was de Zonnebloem Culemborg op maandag 15 juli te gast in de kersenboomgaard van de familie Sturkenboom in Ravenswaay. Met de inzet van twee busjes van Klaartje konden ook de rolstolers aansluiten bij het jaarlijks terugkerende uitje.

Douaneregels buiten de EU: veel gestelde vragen op een rij

Schelpen uit Caraïbisch Nederland, exotisch fruit uit Thailand of waterpijptabak uit Turkije. Enkele voorbeelden van herkenbare aankopen die Nederlandse vakantiegangers mee naar huis willen nemen van bestemmingen buiten de EU.

Zomerspelen bij Buurtcentrum Bolderburen

Tijdens de zomervakantie organiseren de vrijwilligers van Buurtcentrum Bolderburen elke dinsdag - en donderdagmiddag, vanaf 14.00 uur gezellige zomerspelen in de speeltuin van Bolderburen aan de Prijsseweg 1b.

Rollator training

Culemborg - Wie moeite krijgt met lopen, heeft aan een rollator letterlijk houvast. Het verhoogt de mobiliteit en vermindert de kans op vallen.
Op maandag 2 september 2019 wordt er een rollator training gegeven.

Muziekfestival 150 jaar Concordia groot succes


 

Het verjaardagsfeest van de 150 jarige muziekvereniging Concordia was zondag 14 juli  een groot succes.

Pagina's