Sport lezersnieuws

Zeilen op de Lek? Deel samen een zeilboot!

Watersportvereniging De Helling beschikt over twee polyvalken waarmee gezeild kan worden op de Lek. Wel zin om te zeilen, zonder het bijkomende onderhoud en de kosten? Wordt lid en maak gebruik van de verenigingsboten. Meer ervaren zeilers kunnen zelf varen.

Zwemmertjes ZV De Meer halen zwemdiploma

Traditioneel worden de laatste les van de vakantie de zwemdiploma's uitgereikt aan de zwemmertjes van de zwemopleiding. Ook dit jaar ontvingen de toppertjes hun diploma, van het B-diploma tot Zwemvaardigheid 3.

Hengelsportnieuws

 

Chantal en Richard van der Horst allebei snelste Culemborgse tijdens De Lektocht

Afgelopen zondag vond tijdens Culemborg Bijvoorbeeld de 23e editie plaats van De Lecktocht. Chantal van der Horst werd de beste Culemborgse zwemster en Richard van der Horst werd de beste Culemborgse zwemmer. Het is uniek dat deze beide, toch wel bijzondere, titels naar eenzelfde familie gaan.

Simon Harmsma 4e op het NK Aspiranten

Van 7 tot 12 juli werd in Bunschoten het Nederlands Kampioenschap dammen voor aspiranten (tot 16 jaar) gehouden. Denk en zet Culemborg speler Simon Harmsma, 14 jaar en eerstejaars aspirant, kwam slecht uit de startblokken.

Eindelijk toch nog diplomazwemmen voor Stichting Vrijstad!

Doordat het zwembad eind juni op zaterdag gesloten is, kan het diplomazwemmen voor de deelnemers van Stichting Vrijstad niet doorgaan. Eindelijk is het 13 juli dan toch zover dat ze aan hun ouders, familieleden en badmeester Maikel kunnen laten zien waar ze weken voor geoefend hebben.

Prolongatie Europese titel rolstoelbasketbalsters

Van 30 juni t/m 7 juli waren in de Topsporthal in Rotterdam de Europese kampioenschappen rolstoelbasketbal voor dames. Nederland,regerend kampioen, was er op gebrand om de titel te prolongeren. De poulewedstrijden werden gewonnen en in de halve finale waren ze te sterk voor Spanje(57-31).

Leeuwinnen in de Grote of Barbarakerk

Ze veroverden een finaleplaats toch tamelijk onverwacht. Zondag 17.00 uur is het zover: de Nederlandse oranjeleeuwinnen tegen de Verenigde Staten van Amerika! Een clash van continenten. Het begint 17.00 uur, voor Nederlandse begrippen geen gewone tijd voor een voetbalwedstrijd.

Winnaars Blauwe Wimpels van de 27e Zomeravondregatta

Jan Wielsma, (kajuit), Peter Verhallen (openmeermans) en Bram de Klijn (openeenmans) zijn de winnaars van de Blauwe Wimpel van Watersportvereniging de Helling.

Schoolslag interland Nederland - Belgie

Chantal en Richard van der Horst weer sterk in het open water zwemmen.

Pagina's