• Simon Dijk
  • Simon Dijk

 Muzikale benefietavond steunt Stichting Roparun

CULEMBORG Ieder jaar met Pinksteren staat weer de bekende Roparun op stapel. Daarbij halen mensen in teamverband al sportend geld op voor mensen die te maken hebben met kanker. Steeds vaker gebeurt dit in de vorm van een evenement, zoals dit jaar op 31 mei van 20.00 tot circa 22.00 uur in de Gelderlandfabriek. Een avond met verrassende muziek, poëzie en projecties van kunst. Initiatiefnemer Marc Laeven, bekend van de pianowandeling, nodigt iedereen van harte uit.

door Simon Dijk

Laeven verzamelde een mooi gezelschap om zich heen voor een inspirerende avond. Hij is een graag geziene muzikant bij de pianowandeling in Culemborg en speelt regelmatig voor de Roos van Culemborg. Op piano vertolkt hij samen met Carleen Mesters (cello), Luka Laeven (viool) en Gerben Jansen (zang) muziek van o.a. Philip Glass, Maarten van Roozendaal en Fauré. Spraakkunstenaars Henk en Mirjam Fonteijn verzorgen poëzie en spannende projecties van kunst door Bert Brus zijn op de achtergrond te zien. ,,Soms heb je het gevoel dat er iets niet klopt, maar kan je je vinger er moeilijk op leggen." Uit de realistische schilderijen spreken rust en stilte.

ROPARUN Marc Laeven loopt dit jaar ook zelf voor de vierde keer met het team van waterschap Rivierenland, de 'Waterlopers', de estafetteloop Roparun van Hamburg naar Rotterdam. Een manier om iets te doen voor de stichting van ruim 400 vrijwilligers. Het geld gaat naar medische centra, inloophuizen, vakantie activiteiten, cursussen en naar palliatieve zorg in hospices. De teller voor dit jaar stond op 1 mei al op dik 1,6 miljoen euro door 323 teams voor 144 doelen. Samen vinden zij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het verlichten van de situatie van mensen die te maken hebben met kanker. Een leuke dag voor een ziek kind, een bijzondere gebeurtenis, een alledaags iets.

Reserveren voor de benefietavond hiertoe kan via Marc: mplaeven@gmail.com onder vermelding van het aantal personen. De toegang is 10 euro (CJP en jeugd tot 18 jaar 5 euro).