• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

05.02 = 007: een beetje James bond op het KWC

CULEMBORG Afgelopen vrijdag vond op het KWC de jaarlijkse Talentennacht plaats. Een avond vol optredens en gezelligheid maar ook competitie. De wedstrijd Wish to be a Star vond namelijk weer plaatst en de winnaars Daniël de Haas en Marinde Reijman krijgen de mogelijkheid op te treden op Appelpop.

Talent zit overal. De een speelt verschrikkelijk goed saxofoon, de ander ligt in een split op de grond en weer een ander kan heel goed gamen: noem het maar op. Het was vrijdagavond allemaal te zien: leerlingen van het Koningin Wilhelmina College te Culemborg kregen de mogelijkheid hun talent te delen. Voor groot publiek hebben zij hun acts gedaan tijdens de Talentennacht.

De nacht is ondertussen al een traditie die 22 jaar geleden begonnen is. Bijna volledig op kracht van een groep organiserende leerlingen, optredende leerlingen en enkele docenten wordt er keer op keer een show op het toneel gezet. Iedereen doet wel iets: de kunstenaars hebben een prachtig decor gemaakt, de technici zorgden voor de apparatuur, degenen die goed kunnen organiseren stuurden de anderen weer aan en iedereen met een ander talent liet dit zien.

Deze 22ste keer was het thema '05.02 = 007'. James Bond is door de jaren heen dan ook een bron van muzikale en kunstzinnige hoogstandjes geweest en ook op het KWC is het voor velen een inspiratie gebleken. Deze keer was er ook een competitief onderdeel, de Wish to be a Star-wedstrijd. Deze wedstrijd vindt niet alleen op het KWC plaats maar op verschillende scholen door heel Nederland. De opbrengst ervan gaat naar goede doelen. De jurykeuze is uiteindelijk gevallen op een duo (een stelletje zelfs) dat niet alleen liedjes van anderen opvoerde maar ook een zelfgemaakt nummer liet horen.

Op de foto van links naar recht: Noortje (presentatrice), Marinde (winnaar), Pepijn (presentator) en Daniël (winnaar).