• Theo van Dam - Culemborg

10.603 euro voor Culemborgse cultuurprojecten

CULEMBORG Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft aan 81 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van € 209.284 toegekend. Voor projecten in Culemborg was in totaal 10.603 euro beschikbaar.

Stichting Elisabeth Weeshuis Museum ontvangt daarvan 3.500 euro voor de tentoonstelling Het geheim van de tafel. Stichting De Roos van Culemborg kan rekenen op 3000 euro voor het Barbarafestival 2017. Stichting Open Monumenten Dag krijgt 2.720 euro voor het educatieproject Klassendag Boeren, Burgers en Buitenlui in Culemborg. Stichting De Fransche School ten slotte kan 1.383 euro tegemoet zien voor aankoop van apparatuur (geluid/licht/projectie).

Het geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die dit jaar van 15 t/m 20 mei onder de naam Anjeractie wordt gehou­den.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­. 

Voor meer informatie kunnen belangstellenden zich wenden tot de website www.cultuurfonds.nl of het bureau van de afdeling Gelderland: (026) 359 8635.