• Politie Culemborg

120 bekeuringen bij integrale veiligheidscontrole

CULEMBORG De politie in Culemborg heeft vrijdag 5 oktober een integrale veiligheidscontrole gehouden in samenwerking met afdeling Handhaving van de gemeente Culemborg, de sociale recherche regio Rivierenland, de belastingdienst en een aantal speciale eenheden van de politie. Het doel van de controle was het vergroten van de (verkeers)veiligheid, het verhogen van de leefbaarheid en het voorkomen van ondermijnend gedrag binnen Culemborg.

Tijdens de controle zijn ongeveer 250 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd. Er werd getest op gebruik van alcohol en/of drugs achter het stuur en gehandhaafd op het voertuigenreglement. Tevens werden de voertuigen geïnspecteerd op personen met een belastingschuld en andere vormen van openstaande schulden en boetes.

De politie heeft twee mensen aangehouden op verdenking van gebruik van drugs tijdens het besturen van een voertuig en drie mensen op verdenking van het onder invloed zijn van alcohol tijdens het besturen van een voertuig.
Er zijn 120 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen zoals het niet dragen van een gordel, niet handsfree bellen, gladde banden, defecte uitlaat, schokdempers en andere gebreken. Tevens zijn er diverse boetes geïnd.

In één auto werd een speelgoedpistool aangetroffen die op een echt vuurwapen leek. De sociale recherche doet verder onderzoek naar een persoon en de belastingdienst heeft een onderzoek gedaan naar inzittenden van Nederlandse komaf die reden als bestuurders van een auto's met een buitenlands kenteken.

De politie is tevreden over het verloop van deze controle.