• De wagen van corsoclub Geldermalsen in 2016

    Ab Donker

Actie Corsovriendjes voor twee tientjes van start

TIEL Fruitcorso start vanaf 1 augustus met de actie 'Corsovriendjes voor twee tientjes'. Het idee komt uit de koker van burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Tiel. Bij de jaarlijkse aftrap van het Fruitcorso in april bedacht hij de slogan om het corso financieel een steun in de rug te geven. ,,Fruitcorso is heel belangrijk en mag niet verloren gaan. Als iedereen nu op deze manier een steentje bijdraagt, dan geeft dat voor de organisatie wat lucht.''

Het geld kan overgemaakt worden door naar de site van het Fruitcorso te gaan: www.fruitcorso.nl of www.fruitcorso.nl/doneren. Daar is een filmpje te zien met de oproep van de burgemeester om 20 euro te doneren. Dat kan gebeuren via een eenmalige betaling.

Via social media, zoals Facebook en Twitter, zal Stichting 4-Stromenland, in samenwerking met mediapartner Appart Media, zoveel mogelijk mensen proberen te bereiken.

Fruitcorso zit al jaren financieel in zwaar weer. Momenteel is er een denktank bezig om een plan te ontwikkelen om het corso voor de toekomst te behouden. Daarbij wordt onder meer gedacht om een verdienmodel te creëren. Zowel het corso als de tentoonstelling is gratis te bezoeken. Alleen moet er betaald worden voor een plek op de tribune. Het corso heeft plaats op zaterdag 16 september. Kaarten(17,50 euro) kunnen nog besteld worden via de website.