Actie voor mooi en schoon Gelderland

CULEMBORG Steeds vaker wordt de kwetsbare natuur als vuilstortplaats gebruikt. Bouwpuin, chemisch afval, oude meubelen, afval van recreanten; er wordt van alles gedumpt. Met ernstige gevolgen. Dieren raken verstrikt of gewond, stikken in plastic of krijgen gif binnen. Ook de bodem en het grondwater raken vervuild. Zo veroorzaakt afval steeds meer leed en schade. Ook de kosten voor het opruimen van al dat afval rijzen de pan uit.

Geldersch Landschap & Kasteelen komt daarom dit voorjaar in actie. Directeur Peter van den Tweel: ,,Ik ben ervan overtuigd dat wij samen kunnen zorgen voor een mooi en schoon Gelderland, alleen al door mensen ervan bewust te maken dat afval niet in de natuur hoort. Hoe meer we samen deze boodschap uitdragen, hoe beter die aankomt. Daarom hebben we voor de campagne speciale stickers voor de afvalcontainers ontwikkeld. Met deze fraaie plakposters hopen we mensen aan het denken te zetten, op een vriendelijke manier die bij onze organisatie past. Zo werken we samen aan bewustwording en schone natuur."

De stickers zijn, in drie varianten, voor iedereen te bestellen die een steentje wil bijdragen aan het schoon houden van de Gelderse natuur. Via website www.glk.nl