• Frozen 2

    Disney

Agenda theater De Fransche School

Instinct – Film 16+

98 MIN € 10,00

DO 21 20.00

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan.

Fernando Lameirinhas – The Best of – Muziek

€ 20,00 (incl. pauzedrankje)

VR 22 20.30

Deze innemende, Portugese muzikant heeft in zijn vijfenvijftigjarige carrière veel wegen ingeslagen, van soul tot fado. Hij werkte met diverse muzikanten onder wie BLØF, Paul de Leeuw en Stef Bos. In The Best Of speelt hij al zijn prachtige liedjes in één programma.

Vincent Bijlo & The Rossettis– Eindejaarsshow 2019 (Première) - Cabaret

€ 20,50 (incl. pauzedrankje)

ZA 23 20.30

Van klimaatdrammers tot schaatskoorts tot warmterecords, van Brexit tot Trump, van Russen tot Chinezen en het jaar waarin Michael Jackson anders is gaan klinken. Vincent plaatst 2019 in context, met veel grappen, veel muziek en poëzie. Je zult mooie liederen horen, gespeeld en gezongen door The Rossettis.

Ode aan 50 jaar Marokkaanse migratie – Cultuur overig

€ 11,00

ZO 24 20.00

Een eenmalige ode over een halve eeuw Marokkaanse migratie in Nederland. Het is dit jaar namelijk exact 50 jaar geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland werd vastgelegd om mensen te werven voor de Nederlandse industrie.

Sweet Memories Café – workshops – lunch

€ 10,00

DI 26 10.00 – 13.00 (bij voldoende aanmeldingen komt er ook een middageditie)

Dinsdag 26 november staat het Sweet Memories Café in het teken van de rust voor de hectische decembermaand. Er zijn rustgevende workshops om helemaal zen te worden. In het succesvolle café, een samenwerking tussen zorgcentra De Betuwe en het lokale theater, worden creatieve workshops georganiseerd met aansluitend een lunch bereid door medewerkers van De Witte Schuur.

Genootschap Voet van Oudheusden – Walter Lodewijk, oud-museum directeur

€ 1,00

DI 26 20.00

Walter Lodewijk, oud-directeur van het Stadsmuseum van Harderwijk, houdt een inleiding over het leven en werk van de beroemde tekenaar Rien Poortvliet. Een selectie uit de duizenden tekeningen die hij voor zijn vele boeken maakte over: het leven van dieren in de natuur, kabouters, honden, paarden, voorvaderen, tradities, geschiedenis, theologie, enzovoorts.

Frozen 2 – Film NL 6+

103 MIN € 8,00

WO 27 15.00

Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis.

LEVE de HEMA! – De Roos van Culemborg

WO 27 20.00

Wegens succes een 2e HEMA avond! De Roos van Culemborg organiseert daarom een mooi feest. Gratis toegangskaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Tomey en bij de kassa van de HEMA. Wees er snel bij: op is op.