• Martin Smaling

Beklimming watertoren Culemborg

CULEMBORG Tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 14 september, kan de watertoren van Culemborg beklommen worden.
Men kan dan Culemborg bekijken vanaf het dak van de watertoren, maar bij goed weer kun je zelfs Utrecht en Den Bosch zien liggen.
Er zijn begeleiders aanwezig tijdens de klim en zij vertellen meer over de geschiedenis en de achtergronden van de waterwinning in Culemborg.

De ervaring leert dat er veel belangstelling is voor de beklimmingen, vandaar dat wordt gewerkt met aanmeldingen. Per keer kan een groep van maximaal 18 personen naar boven. Kinderen zijn welkom vanaf 10 jaar. Onder begeleiding van een volwassene kunnen zij deelnemen aan de beklimming.

Zaterdag op 14 september 2019 zijn er beklimmingen om 11.00, 12.00 en 13.00 uur. Een kwartier voor aanvang verzamelen bij Stadsboerderij Caetshage. Dat is tegenover de watertoren. Per rondleiding is er plek voor 18 deelnemers, bel om zeker te zijn van een plek naar Koen van der Veer via 06-81999589.
Parkeren liever niet op het terrein maar bij station Culemborg. Graag vooraf reserveren door een mailtje te sturen aan koenvanderveer@gmail.com. Ben je aan de late kant dan kun je ook even bellen naar Koen op 0681999589

OPROEP OUDE FOTO'S WATERTOREN Verder is er een oproep aan mensen die oude foto's / tekeningen of schilderijen hebben van de watertoren en omliggende gebouwen. Mooie verhalen zijn ook welkom.
Wie op de hoogte gehouden wil worden van ontwikkelingen rondom de transformatie van de watertoren kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via koenvanderveer@gmail.com