• Afronding project Quartet dreigt vertraagd te worden

    Batenburg

Afronding woningbouw Quartet stagneert

CULEMBORG Na drie jaar extreem trage planontwikkeling voor één van de laatste kavels in de wijk Eva-Lanxmeer, dreigt verdere stagnatie. Voor de bouw van vier woningen werd in oktober 2017 overeenstemming bereikt tussen gemeente en aannemer.

door Simon Dijk

Om de bouwkosten te drukken werd een extra kavel bij het project betrokken. In de jaren stegen de verkoopkosten sterk. Die grondprijs is in dit project een 'quote', een percentage van de verkoopprijs. Hierdoor werd het voor de aannemer te duur om te starten met bouwen.
Met een wanhopig beroep op burgemeester Gerdo van Grootheest hopen de initiatiefnemers op beweging bij de gemeente om de grondprijzen te temperen en op realisatie van dit aantrekkelijke woningbouwproject.

HOOP De initiatiefnemers Gerda en Rinie Altena: ,,We zijn verbijsterd over de vanaf 2015 steeds veranderende plannen, wisseling in projectleiding, traagheid en een gebrek aan beweging bij de gemeente. Wethouder Stolwijk hield hierbij vast aan de in 2017 overeengekomen koppeling tussen verkoop en grondprijzen", zo schrijft de familie aan de burgemeester. Zij wilden aan het Douwes Dekkerpad toekomstbestendige duurzame woningen laten verrijzen.

Hoewel het project aantrekkelijk geacht wordt, lijken de prijzen van bijna drie tot over de drie ton voor een rijtjeswoning ook de makelaar te hoog. Jarenlange achterstand dreigt, ook nadelig voor medebewoners van Quartet die hun gemeenschappelijk gekocht stuk grond in de hof niet verder kunnen inrichten. De familie ziet dan ook liever de heipalen, dan hun hoop de grond in geboord. Die hoop is nu gevestigd op de burgemeester.

De gemeente laat in een reactie weten dat de aannemer al in oktober 2017 over de grond beschikte en had kunnen starten met de bouw. De gemeente betreurt de stagnatie van de voorbereidingen door de aannemer. Wethouder Wichgers: ,,Ik vind het heel vervelend voor de familie Altena en wil op korte termijn met hen in gesprek."