• Eva Crutzen

Agenda Theater De Fransche School

DO 16 20.30 UUR CABARET € 20,00 *

Erik van Muiswinkel- De Oplossing TRY-OUT

(incl. pauzedrankje)

Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten (2009) in zeven jaar tijd twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solo-shows. Hij trad op van Sittard tot Schiermonnikoog, en ontving in 2014 de nationale cabaretprijs De Poelifinario, voor zijn epos 'Schettino!' De cabaretier toonde andermaal zijn rebelse karakter door de prijs niet te weigeren.

VR 17 20.30 UUR CABARET € 18,50 *

Eva Crutzen- Opslaan als TRY-OUT

(incl. pauzedrankje)

Van een belofte of aanstormend talent kunnen we na haar tweede avondvullende voorstelling 'Spiritus' eigenlijk niet meer spreken.Om Eva Crutzen kun je niet meer heen. In 'Opslaan Als' laat Eva de gekte toe. Ze speelt uiteenlopende personages en gaat muzikaal los. Zo biedt ze antwoorden, waar wij de rest van ons leven op kunnen bouwen. Of ze laat ons in verwarring achter. Het hangt er maar net vanaf hoe je het opslaat. Hoe dan ook; je moet erbij zijn!

ZA 18 20.30 UUR THEATER € 19,00 *

The Brothers Timisela- De Liepde Show (incl. pauzedrankje)

Ooit begonnen The Brothers Timisela hun reis in theaterland met Het Geheim van…. dat bleek een succes. Met het vervolg genaamd Enkeltje Toekomst werden hun stoutste dromen steeds meer realiteit. Ze komen steeds dichter bij het doel. Met hun nieuwste programma De Liepde Show vinden ze de combinatie van interactief theater, live muziek, entertainment, educatie en veel familieplezier. De broers zelf over De Liepde Show: "Onze Molukse grootouders spraken de 'f' uit als een 'p'". De Liepde Show is er voor iedereen!

ZO 19 11.00 EN 15.00 UUR

Dikkertje Dap

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Dikkertje bedenkt een plan. Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

WO 22 15.00 UUR FILM AL 67 MIN € 7,00

Sinterklaas en het gouden hoefijzer

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel het verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op.

WO 22 19.30 UUR DOCUMENTAIRE € 15,00

A Plastic Ocean

'A Plastic Ocean' is een wereldwijd episch avontuur van een documentairemaker en een duiker. Tijdens de expeditie stoten de twee avonturiers op ongebruikelijke wetenschappelijke ontdekkingen, hartverscheurende waarheden en belangrijke oplossingen voor een van de grootste problemen waarmee de mensheid te kampen heeft. Na de documentaire houdt Maria Westerbos, directeur van Plastic Soup Foundation, een lezing over haar organisatie welke een halt wil toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics. Deze voorstelling is onderdeel van They make the difference. In deze serie lichten we onderwerpen, organisaties en personen uit die het verschil maken.