• Martin Smaling

Agenda theater De Fransche School

COCO - FILM 6+ 126 MIN

ZA 9 11:00 & 15:00 €7,00

Ga samen met Miguel en zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes. Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel's grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Voor de vertoning van Coco zit de korte film 'Olaf's Frozen Adventure'.

De kleine ijstijd - FILM 12+ 85 MIN €9,00*

WO 6 20:00

Een groep vrienden, (ex)muzikanten en hun aanhang komt bij elkaar in een oud, ooit gekraakt huis op het platteland om de as te verstrooien van hun vriend en held Kas. Voor niet iedereen is het leven gelopen zoals verwacht, maar de reünie belooft als vanouds gezellig, chaotisch en drank overgoten te worden. Totdat één van de vrienden verschijnt met zijn nieuwe vriendin. Zij blijkt een nogal ontregelende werking op het gezelschap te hebben en de vriendschap wordt hevig op de proef gesteld.

Paddington 2 NL - FILM 6+ 103 MIN

WO 6 & WO 13 15:00 €7,00

Een nieuw avontuur van de liefste Knuffelbeer ter wereld: Beertje Paddington. Hij is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen

voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen.. Een prachtig avontuur voor iedereen vanaf 6 jaar. Leuk om opa en oma mee naar toe te nemen!

Vincent Bijlo & Vrienden - Oudejaarsconference 2017

(incl. drankje) CABARET €19,50*

DO 7 20:30

Vincent Bijlo geeft met 'Doe normaal of ga weg' 2017 de plaats die het in de jaartelling verdient. Als er één jaar is dat schreeuwt om een eindejaarsshow, dan is het wel 2017. Want is het normaal dat een premier iedereen oproept tot normaal doen? En dan, wat is normaal, wie bepaalt dat? Bijlo natuurlijk, het wordt een te gekke show.

Victoria and Abdul - FILM 12+ 112 MIN €9,00*

ZA 9 20:00

Wegens succes een extra vertoning over het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India. Wanneer Abdul vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen om hen heen proberen allen deze band te verbreken.

Loving - 123 MIN €9,00* TOP-FILM

MA 11 14:00

'Loving' vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.

Weg van jou - FILM AL 98 MIN

DI 12 20:00 €13,50 LADIES NIGHT

De ambitieuze dertiger Evi is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Zou Evi kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?