• The Bookshop

    Rechtenvrij

Agenda Theater De Fransche School

The Bookshop- FILM AL

113 MIN € 9,50 (CJP € 8,50)

VR 15 15:00 Let op, gewijzigde aanvangstijd

In de verfilming van Penelope Fitzgerald's De Boekhandel, besluit weduwe Florence Green haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt. Maar eind jaren vijftig, in het Britse kustplaatsje, doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish, die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering. The Bookshop won de 'Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar' op de Frankfurter Bookfair.

Blue - FILM AL

75 MIN € 9,50 (CJP € 8,50)

ZO 17 15:00

Blue, de nieuwe Disneynature-film, brengt je een duik in het hart van de oceaan om een nog steeds mysterieuze en verrassende wereld te ontdekken, te begrijpen en lief te hebben. Een wereld waarin de natuur prachtige kleuren, vormen en geluiden heeft. De oceaan is uniek. Het is overal, beslaat meer dan 70% van de aarde en geeft de aarde zijn kleur en naam: de blauwe planeet.

Vaderdag special: Hangman - FILM 16+

98 MIN € 13,50 (CJP € 12,50)

ZO 17 20:00

Een avond met spanning, omlijst met dorstlessers en hongerstillers. Gevierd crime detective Ray Archer (Al Pacino) wordt gekoppeld aan profiler Will Ruiney om samen een van de gewelddadigste seriemoordenaars van de stad te vangen. Hij speelt een gestoorde versie van het kinderspelletje 'galgje'. Crimineel journalist Christi Davies rapporteert over misdaad in de stad en schaduwt de detectives tijdens hun onderzoek. Het trio heeft een race tegen de klok om de moorden te voorkomen. Elke 24 uur wordt er een slachtoffer opgehangen met een letter op de borst of rug gesneden. Zo wordt het spel gespeeld.