• Nick Delany

Agenda theater De Fransche School

Instant family – Film 9+

118 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

DO 14 & ZA 16 20.00

Als Pete en Ellie een gezin willen stichten komen ze in de wereld van adoptie terecht. Wanneer ze de rebelse 15-jarige Lizzy en haar jongere broer en zus leren kennen, krijgt het stel onverwacht in e´e´n keer drie kinderen. Nu moeten Pete en Ellie de kneepjes van het ouderschap onder de knie zien te krijgen. Dit brengt niet alleen moeilijke situaties met zich mee maar ook grappige en ontroerende momenten.

Tosca Niterink & Anita Janssen – Klimmen naar kruishoogte - TONEEL

20,00 (CJP € 19,00)

VR 15 20.30 (incl. pauzedrankje)

Tosca Niterink leest voor uit haar boek Klimmen naar Kruishoogte. De voorstelling is het humoristische verslag van een wandelavontuur. Ondanks aangeboren wandelschuwheid, rugzakallergie en vrees voor afritsbroeken, maakte het dappere duo een voettocht van maar liefst 1100 km, dwars door Spanje. Tosca Niterink werd bekend vanwege haar rol als Thea in de VPRO-televisieserie Theo & Thea.

Ernest & Celestine winterpret – Film AL

48 MIN € 8,00

ZO 17 11.00

Ernest is een grote beer. Hij speelt graag muziek en eet jam. Hij deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest. Ze gaan samen naar het muizenbal, om de eerste sneeuwvlokken te vieren. En ze bakken koekjes voor Ernest, zodat hij met een volle buik aan zijn winterslaap kan beginnen.

The Favourite – Film 12+

120 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

ZO 17 15.00

Genomineerd voor tien Oscars! De broze koningin Anne zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne's slechte gezondheid en haar uitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme en ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen.

Bohemian Rhapsody– Film 12+

135 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

ZO 17 20.00

De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

Mary Queen of Scots – Film 16+

124 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

WO 20 20.00

Mary Queen of Scots vertelt over leven van Mary Stuart. Op haar 16de werd ze koningin van Frankrijk, op haar 18de was ze al weduwe. Ze keerde terug naar haar geboorteland Schotland, wat net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I viel, en eiste de troon op. Ze zijn rivalen en als vrouwelijke staatshoofden moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk blijven.