• Heleen van Royen geeft een lezing op 27 maart

    Robin van Lonkhuijsen

Agenda Theater De Fransche School

The Wife – Film AL

100 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

DO 21 20.00

Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.

Green BookFilm 12+

130 MIN € 10,00 (CJP € 9,00)

VR 22 20.00 & ZO 24 20.00

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist, die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor.

Maya: De honingspelen Film NL/AL

84 MIN 8,00

ZO 24 11.00

Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje, zet met haar vriendje Willy en een hoop nieuwe vriendjes, alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

Sweet Memories Café

DI 26 aanvang 10.00

Programma volgt op www.theaterdefranscheschool.nl

Heleen van Royen – Lezing

€ 15,00

WO 27 20.00

De Boekenweek viert het boek en in 2019 boeken over moederschap in het bijzonder. Heleen van Royen draagt voor uit haar werk en beantwoordt vragen van het publiek. Ook is er tijd om boeken door haar te laten signeren. Heleen van Royen(1965) debuteerde in 2000 met de everseller De gelukkige huisvrouw, waarvan ruim 500.000 exemplaren zijn verkocht. Ook haar romans Godin van de jacht, De mannentester en De hartsvriendin veroverden de bestsellerlijsten. In 2014 exposeerde Van Royen in Het Letterkundig Museum meer dan 200 fotografische zelfportretten onder de titel Selfmade. Van Royen heeft recent een documentaire over haar moeder gemaakt, Het doet zo zeer. In mei 2018 verscheen het sex dagboek.