• KWC

Agora-leren op het KWC

CULEMBORG Ook bij de tweede informatie avond over Agora-leren op het KWC was de belangstelling geweldig. Ouders, geïnteresseerde leerlingen en betrokkenen bij zowel voortgezet als primair onderwijs uit de regio willen meer weten over deze bijzondere vorm van leren.

,,Je maakt je eigen leerroute", vroeg een van de jonge aanwezigen, "maar hoe ziet je dag er dan uit? Zit je dan de hele dag in één lokaal?" Daar bracht de Skype verbinding met de Agora-docent uitkomst. Deze docent was in Roermond op de school Niekée, waar het KWC nauw mee samenwerkt en kon zo ingaan op alle vragen die leefden.

Leren in een groep met andere leerlingen staat centraal. Je maakt je eigen leerroute via het formuleren van "challenges", eigenlijk onderzoeksopdrachten aan jezelf. Maar je leert met jongeren van andere leeftijden en niveaus, waardoor je ook van elkaar kunt leren. Daarnaast is de hele wereld je leeromgeving. Dus via media en door afspraken buiten school wordt het leerproces efficiënt en snel. Je persoonlijke coach weet altijd waar je mee bezig bent, daagt je uit en houdt de voortgang van het leren goed in de gaten.

Voor ouders werd duidelijk dat dit een goede voorbereiding is op studie en beroep in een wereld die razendsnel verandert. Hoe handig is het dat leerlingen allemaal hetzelfde moeten weten op hetzelfde moment, terwijl in de beroepen snelheid, flexibiliteit, creativiteit en state of the art kennis wordt gevraagd? Daarop geeft Agora-leren een antwoord. Vanaf september 2018 is er de mogelijkheid om aan te melden voor de Agora-klas op het KWC. Uiteraard naast alle kansklassen die het KWC al heeft.

Voor meer informatie en aanmelden: www.kwc-culemborg.nl.