• THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE
  • THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

AMDG viert 130-jarig jubileum tijdens kerstdiensten

CULEMBORG Op 6 oktober 1888, twee jaar na het in gebruik nemen van de nieuwe katholieke kerk gewijd aan de heilige Barbara (de huidige R.K. St. Barbarakerk) werd Ad Majorem Dei Gloria opgericht. Kortweg AMDG genoemd.

In 2018 is het dus 130 jaar geleden dat AMDG werd opgericht. Al ruim meer dan een eeuw verzorgt het kerkkoor AMDG de eucharistievieringen met prachtige gezangen. Het accent ligt voornamelijk op Latijnse gezangen. Vele componisten hebben inspirerende missen gecomponeerd, die AMDG met trots ten gehore brengt in de eucharistievieringen. De kerkbezoekers zijn altijd blij als AMDG na de zomervakantie weer aanwezig is.

Elke donderdagavond komen de leden bij elkaar om te repeteren. Onder de inspirerende leiding van Ben Holtkamp. Het is steeds een gezellige en leerzame avond. Vanwege het 130-jarig jubileum studeren de leden nu een nieuwe mis van Mozart in namelijk; Missa Brevis in G, die bijzondere accenten zal hebben. De mis zal worden ondersteund door drie solisten, een Sopraan, Simone van Lieshout; Bariton, Bas Kuijlenburg en een Tenor, Carlijn Kooijman, terwijl Jos Rodermans het orgel zal bespelen. In de nachtmis (21.30 uur) en in de viering op eerste kerstdag (11.00 uur) zullen die het koor AMDG ondersteunen.

Hiermee wil het kerkkoor de parochianen en andere kerkgangers met deze feestelijke dienst laten meevieren in dit bijzondere jubileum.

Geïnteresseerden die ook graag lid willen worden van dit enthousiaste koor, zijn van harte welkom. Ze zijn in het nieuwe jaar welkom op donderdagavonden om 20.00 uur in de sacristie van de kerk. Voor meer informatie: www.kerkkooramdg.nl