• Docent en Nicaragua-brigadelid Paulien van der Voort met één van de kinderen van Las Familias Especiales.

    Lek en Linge

Avondcollege tijdens Lek en Linge Draait Door!

CULEMBORG Ter ondersteuning van het goede doel houdt openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge op 3 mei voor de tweede maal Lek en Linge Draait Door!. Met een knipoog naar Nederlands best bekeken college 'University', georganiseerd door De Wereld Draait Door, kan iedereen tijdens dit college even teruggaan naar de 'goeie oude middelbare schooltijd'.

Dit jaar schitteren docenten Brigitte Duynstee (Nederlands), Omar Besaril (Scheikunde) en Frank Hordijk (Management en Organisatie) in hun natuurlijke habitat. Laatstgenoemde licht een tip van de sluier op. ,,Wil je weten wat een steekwagentje te maken heeft met bedrijfseconomie? En waarom een investering in een flinke heggenschaar bijna altijd goed is? Laat een onverwachte wereld voor je open gaan bij Lek en Linge Draait Door!." Wie bij het verhaal van Hordijk goed oplet, maakt ook nog eens kans op een fraaie prijs. Na afloop en tussen de colleges door is er de gelegenheid voor een drankje en live-muziek.

Lek en Linge Draait Door! is een initiatief van de achtste Nicaragua-brigade. Deze brigade, bestaande uit zo'n vijftien leerlingen van Lek en Linge, zet zich in voor het gehandicaptenproject van Stichting Las Familias Especiales in Matagalpa, Nicaragua. Ook de opbrengst van Lek en Linge Draait Door! gaat volledig naar dit project. ,,Ik houd altijd wel van avontuur en ik doe graag iets voor mensen," vertelt leerling Vivian. "We zijn al zo'n anderhalf jaar geleden begonnen met geld inzamelen door middel van allerlei acties. Hier gaat elke week best wat tijd in zitten, maar je leert er ontzettend veel van en je weet waar je het voor doet. Het wordt heel bijzonder om straks echt naar Nicaragua te gaan. Met het geld kopen we spullen voor de kinderen en nemen we ze een weekendje mee op vakantie, wat voor hen heel speciaal is. Dit project is de perfecte gelegenheid om iets te doen voor het goede doel."

Lek en Linge Draait Door! is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats op 3 mei in de aula van de vwo-locatie, Multatulilaan 6 in Culemborg. Aanvang 20:00 uur. Kaarten kosten € 5,- en zijn te koop bij de recepties van de havo- en vwo-locatie of door een mail te sturen naar fle@lekenlinge.nl.