• Balthazar

Balthazar, Alex Vargas en Lucas Hamming op Appelpop 2016

TIEL Met de terugkeer van de Belgische band Balthazar naar Appelpop wordt de eerste internationale band aan het programma toegevoegd. Balthazar is niet de enige buitenlandse act, ook de Deense singer-songwriter Alex Vargas met zijn megahit 'Shackled Up' zal te zien zijn. DWDD huisband Lucas Hamming zorgt voor een portie catchy indierock in de beste Britpop-traditie. Tot slot is ook lokaal talent Spool bevestigd, die hun plek op Appelpop hebben veroverd via de bandwedstrijd de Parel van de Betuwe.

Vorig jaar verscheen alweer het derde album van Balthazar. Op 'Thin Walls' zijn de sterke kanten van de eerste twee platen samengesmolten tot volgens velen de beste Balthazar plaat tot nu toe. De single 'Bunker' stond zelfs weken op nummer 1 in De Afrekening, de Vlaamse Mega Top 50. Na een uitgebreide albumtour door heel Europa staat de band deze zomer weer op verschillende grote festivalweides, waaronder dus ook Appelpop! In 2013 stond Balthazar al op het Go-Tan Podium, waarbij het Vlaamse vijftal het hele veld meezoog met hun dromerige indiepop.

Nadat Lucas Hamming werd verkozen tot huisband van De Wereld Draait Door ging het hard met zijn carrière. Deze keuze was niet geheel onverwachts; de jonge indierocker deed eerder al mee aan het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, was 3FM Serious Talent en scoorde in 2014 zelfs al een 3FM Megahit. Afgelopen jaar verscheen zijn debuutalbum 'HAM' met o.a. de hitgevoelige nummers 'Never Let You Down' en 'Fool'. Verwacht een energieke live-show vol catchy Britpop nummers!

De Deense zanger Alex Vargas ken je mogelijk van het nummer 'Shackled Up', dat eerder dit jaar werd verkozen tot 3FM Megahit. Daarvoor werd de Deen al uitgenodigd door Dotan als voorprogramma van zijn Ziggo Dome concert en om op zijn 7 Layers sessions te spelen. Daarnaast was hij vocalist bij dance-act Above & Beyond en heeft hij als support opgetreden bij o.a. James Bay en Bear's Den. De singer-song-writer omschrijft zelf zijn muziek als: 'elektronische muziek met de voorliefde voor gitaar en soulvolle melodieën'.

Traditioneel staat ieder jaar de winnaar van de Betuwse bandwedstrijd de Parel van de Betuwe op Appelpop. Dit jaar is de winnaar van de Parel de rockband Spool uit Leerdam. Met hun energieke powerrock geïnspireerd door diverse bands uit de jaren '90 heeft deze band de eervolle taak het McBlossom Podium te openen.

Wie dit jaar onderdeel wil uitmaken van het Appelpop-team kan zich nog steeds aanmelden via vrijwilligers.appelpop.nl. Wie een bedrijfslogo groot op het scherm wil tijdens o.a. het optreden van Marco Borsato kan terecht op appelpop.nl om de mogelijkheden te bekijken om sponsor te worden.