• Liesbeth Wattimury Fotografie

Bart Chabot en Raoul de Jong bij literaire avond Lek en Linge

CULEMBORG 'Hoop' is op 24 november het thema van de zevende literaire avond van schrijfclub Pen & Paper van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg. Te gast zijn auteurs Bart Chabot en Raoul de Jong.

De formule van de literaire avond is sinds 2011 ongewijzigd: een avondvullend programma met bekende auteurs, aanstormend talent en gedreven leerlingen, afgewisseld met muziek. Docent Nederlands Marcel Roeleveld is initiatiefnemer van Pen & Paper, dat volgend jaar zijn tweede lustrum viert en elk schooljaar tussen de vijftien en twintig leden telt. Hij bedenkt ook het jaarthema. ,,Ik zoek schrijvers die daarbij aansluiten. Zowel Bart Chabot als Raoul de Jong heeft in het leven genoeg meegemaakt om daarop in te spelen. Daarnaast levert ook een aantal leerlingen een bijdrage."

Roeleveld kijkt in het bijzonder uit naar de verbale 'battle' tussen de auteurs. ,,De een komt uit Den Haag, de ander uit Rotterdam en dat gaan we horen. Voor Bart Chabot wordt het een beetje een thuiswedstrijd, want ik ben zelf geboren Hagenees."

De literatuuravond is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats aan Multatulilaan 6. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à 3,50 euro zijn te koop via www.lekenlinge.nl.